Sari la conținut

Austria a creat o comisie pentru a analiza posibilitatea de a renunța la gazul rusesc

Constatările inițiale ale comisiei, compuse din economiști și experți juridici, vor fi prezentate „până în toamnă”, urmând ca raportul final să fie gata până la sfârșitul anului, a anunțat Ministerul Energiei, conform Reuters, transmite sursa.

Ministra Energiei din Austria a anunțat marți înființarea unei comisii de experți pentru a evalua posibilitatea de a anula contractul de furnizare de gaze dintre OMV și Gazprom, în scopul reducerii dependenței de gazul rusesc.

Leonore Gewessler, membră a partidului Verzilor, partener junior într-o coaliție condusă de conservatori, a afirmat încă din februarie că dorește să încheie contractul care se întinde până în 2040.

Conservatorii, sub conducerea cancelarului Karl Nehammer, sunt de acord că Austria trebuie să încerce să reducă dependența de gazul rusesc. Totuși, acest lucru este complicat din punct de vedere economic și politic. Cu câteva luni înaintea alegerilor parlamentare din 29 septembrie, coaliția a întâmpinat tot mai multe neînțelegeri.

Aceasta nu este prima dispută între Verzi și conservatori; ultima controversă a apărut în urma votului lui Gewessler în Consiliul UE pentru legea restaurării naturii.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!