Sari la conținut

Câte dintre autobuzele, troleibuzele și tramvaiele din București sunt dotate cu aer condiționat și cum să te ferești de căldura excesivă

Aproape 28% dintre mijloacele de transport ale Societății de Transport București, programate să circule în luna iulie, nu sunt dotate cu aer condiționat, conform unui răspuns transmis de STB la solicitarea HotNews.ro. Din totalul de 1.323 de vehicule din parcul STB, doar 962 au aer condiționat. Situația este cea mai bună la troleibuze și autobuze, iar cea mai rea la tramvaie, transmite sursa.

„În prezent, sunt programate să iasă pe traseu 1.323 de vehicule din parcul STB: 911 autobuze, 236 tramvaie și 176 troleibuze. Dintre acestea, 719 autobuze, 93 tramvaie și 150 troleibuze sunt dotate cu instalații de climatizare”, se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

În procente, 22% dintre autobuze, 60% dintre tramvaie și 15% dintre troleibuze nu au aer condiționat. Astfel, pentru a evita căldura excesivă, este recomandat să evitați tramvaiele vechi în zilele caniculare.

Vara trecută, 35% dintre mijloacele de transport în comun din parcul circulant nu aveau aer condiționat. Situația s-a îmbunătățit datorită achiziționării a 100 de tramvaie noi, 100 de troleibuze și 100 de autobuze electrice, o mare parte dintre acestea fiind livrate în ultimul an.

În mijloacele de transport fără aer condiționat este la fel de cald sau chiar mai cald decât afară. Cu temperaturi de 40-41 de grade, acestea devin adevărate saune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!