Sari la conținut

Curtea Supremă a Greciei Solicită Deschiderea unei Anchete Asupra „Mafiei din Mykonos” După Un Asasinat în Stil Mafiot

Procurorul Curții Supreme a Greciei a cerut miercuri autorităților de investigație să demareze o anchetă oficială privind activitățile infracționale ale așa-numitei „Mafii din Mykonos”, după un asasinat care a șocat recent opinia publică, informează To Vima.

Procurorul Georgia Adelini a solicitat investigarea rețelelor de crimă organizată din Mykonos, alte insule ale Cicladelor, și din zonele Atenei și Salonicului.

Pentru o anchetă riguroasă, procurorul a cerut desfășurarea tuturor acțiunilor legale necesare, inclusiv desecretizarea comunicațiilor telefonice. Solicitarea a fost făcută printr-un decret oficial transmis mai multor autorități competente, cum ar fi Direcția de Securitate din Attica și Consiliul de Coordonare a Investigațiilor din cadrul Ministerului Protecției Cetățenilor.

Adelini a subliniat necesitatea urgentă de a combate infracțiunile grave atribuite de presă „Mafiei din Mykonos”, menționând asasinarea recentă a inginerului și omului de afaceri Panagiotis Stathis, un eveniment care a captat atenția publicului în Grecia.

Procurorul a făcut referire directă la crima din Psychiko, o suburbie a Atenei, unde Stathis a fost ucis în stil mafiot. Adelini a subliniat că activitățile infracționale ale rețelelor de crimă organizată nu se limitează doar la Mykonos, ci se extind și la alte insule ale Cicladelor, precum și la Atena și Salonic.

În document, procurorul a citat investigațiile de presă și un raport de la Direcția de Securitate din Attica, care subliniază necesitatea unei cercetări amănunțite a infracțiunilor grave ce par a fi acțiuni ale organizațiilor de crimă organizată. Aceste infracțiuni includ extorcări legate de activitățile de construcții, tranzacții imobiliare ilegale, omucideri, vătămări corporale grave, spălare de bani, încălcări ale legislației urbanistice și protecției mediului, trafic de droguri și falsificări.

Presa greacă a speculat că asasinatul lui Stathis a fost comandat de „Mafia din Mykonos”, cunoscută pentru afacerile sale imobiliare și construcțiile ilegale pe insulă, una dintre cele mai populare destinații turistice din Grecia.

Stathis, un renumit geodez și fost inspector în construcții, a fost implicat în definirea zonelor de control rezidențial din Mykonos și în numeroase proiecte topografice de pe insulă în ultimii 24 de ani. Achizițiile sale de terenuri și imobile pe Mykonos și alte insule din Ciclade au fost notabile.

Primarul orașului Mykonos, Christos Veronis, a exprimat șocul și tristețea comunității în urma acestei crime.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!