Sari la conținut

Germania examinează posibilitatea suspendării furnizării de armament către Israel, iar Statele Unite au avertizat că ar putea lua o măsură similară

Autoritățile germane iau în considerare posibilitatea de a restricționa livrările de arme către Israel în cazul unei ofensive majore la Rafah, similar cu Statele Unite, a declarat ministrul apărării german, Boris Pistorius, citat de agențiile DPA și Agerpres, conform sursei.

„Este un subiect care este în discuție în prezent”, a declarat ministrul într-o intervenție pentru emisiunea Heute Journal a canalului ZDF joi seară, precizând că o decizie va fi luată de cancelarul german Olaf Scholz și de Ministerul de Externe.

Aceste declarații vin după ce administrația președintelui american Joe Biden a suspendat săptămâna trecută un transport de armament către Israel, decizie care evidențiază opoziția Washingtonului față de planul israelian de a declanșa o ofensivă în orașul Rafah din sudul Fâșiei Gaza, a declarat marți un oficial de rang înalt al administrației, citat de Reuters și AFP.

Președintele Joe Biden a încercat fără succes în ultimele săptămâni să împiedice o ofensivă largă a israelienilor la Rafah, unde sute de mii de palestinieni s-au refugiat din calea luptelor, fugind din alte zone din Gaza.

Întrebat de moderatorul emisiunii dacă înțelege decizia administrației SUA privind Israelul, Boris Pistorius a răspuns afirmativ.

SUA sunt principalul susținător al Israelului, însă președintele Joe Biden a avertizat că ar putea restricționa furnizarea de arme dacă premierul israelian Benjamin Netanyahu continuă planul unei ofensive majore. Pe de altă parte, Israelul afirmă că operațiunea din Rafah are ca scop eliminarea organizației extremiste palestiniene Hamas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!