Sari la conținut

Guvernul intenționează să blocheze banii suplimentari pe care îi primesc unii angajați de la Stat la final de an – proiect OUG

Conducătorii autorităților/instituțiilor publice care au calitatea de ordonator de credite nu vor mai putea emite acte administrative prin care să stabilească drepturi de natură salarială suplimentare față de cele stabilite prin legislația specifică în vigoare, se arată într-un proiect de OUG al Ministerului Finanțelor, transmite sursa.

În ceea ce priveste provizioanele înregistrate în contabilitate de institutiile publice, indiferent de modalitatea de organizare și finanțare a acestora, pentru categoriile de datorii față de personal, reprezentând drepturi de natură salarială, stabilite prin acte administrative emise de către conducătorii acestora, suplimentare față de cele stabilite prin legislația specifică în vigoare precum și contribuțiile aferente acestora, s-a prevazut ca la data intrării în vigoare a ordonanței, se anulează.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, va trebui să emită și norme de aplicare după ce va fi publicată Ordonanța în Monitorul oficial.

Din preambul înțelegem că motivul este legat de faptul că Statul încearcă să se încadreze în ținta de deficit bugetar de 4,4%. Procentul va fi depășit, oricum.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!