Sari la conținut

Incendiu la turla catedralei din Rouen, Franța: Focul aproape stins, amintiri de la Notre-Dame

Un incendiu a izbucnit joi la prânz în partea superioară a turlei catedralei din Rouen, Normandia, în timp ce aceasta era în curs de restaurare, au declarat autoritățile pentru AFP. În scurt timp, pompierii au anunțat că focul este aproape sub control, mulțumită intervenției rapide.

Primarul orașului Rouen, Nicolas Mayer-Rossignol, a fost primul care a semnalat incendiul, postând o fotografie cu un nor de fum ridicându-se de pe schelele ce înconjurau turla. „A izbucnit un incendiu la turla catedralei din Rouen. Originea focului este necunoscută în acest moment”, a declarat el.

Serviciile de pompieri și salvare au intervenit prompt, cu 33 de mașini și 63 de pompieri mobilizați la fața locului. La ora locală 12:00, aceștia au primit alerta și au început operațiunile de stingere. Potrivit actualizărilor, incendiul era aproape lichidat în cursul după-amiezii.

Imaginile difuzate de BFMTV arătau că norul de fum aproape dispăruse, semn că focul era sub control. Prefectura Seine-Maritime a confirmat că incendiul a avut loc în partea superioară a turlei, construită din metal, nu din lemn, și aflată în proces de restaurare.

Deși structura de lemn nu pare să fi fost afectată, pompierii sunt vigilenți pentru a preveni propagarea flăcărilor la etajele inferioare ale clădirii. „Trebuie să păstrăm clădirea intactă pentru a finaliza stingerea și a efectua supravegherea necesară”, au declarat aceștia.

Catedrala din Rouen, un exemplu remarcabil al arhitecturii gotice medievale franceze, datează din secolul al XII-lea și a fost imortalizată în numeroase picturi de artistul impresionist Claude Monet în secolul al XIX-lea.

Incendiul a stârnit amintiri dureroase despre dezastrul care a cuprins catedrala Notre-Dame din Paris în 2019, tot în timpul lucrărilor de renovare. În plus, în aprilie acestui an, un alt incendiu a distrus Vechea Bursă din Copenhaga, unul dintre cele mai importante monumente istorice ale capitalei daneze, cauzând prăbușirea turlei și deteriorarea severă a clădirii.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!