Sari la conținut

Iohannis despre Femeia Ucisă de Urs: “Am Fost Și Eu Aproape de Locul Respectiv cu Câteva Zile Înainte”

Președintele Klaus Iohannis, aflat la Washington, a comentat miercuri tragedia în care o tânără a fost ucisă de un urs în timpul unei drumeții montane. Iohannis a subliniat că România se confruntă cu o problemă gravă legată de numărul mare de urși și a cerut măsuri legislative urgente.

Președintele a menționat că a fost pe un traseu din Bucegi cu doar câteva zile înainte de incident și că a trecut foarte aproape de locul tragediei.

„Am fost profund șocat când am aflat despre această tragedie. Am fost și eu pe un traseu aproape de acel loc cu câteva zile înainte. Nu este normal ca oamenii să fie uciși de urși. Este evident că avem prea mulți urși și că sunt necesare soluții legislative care să respecte normele europene”, a declarat Iohannis.

El a accentuat că, pentru a dezvolta un turism sănătos în România, este esențial să găsim un echilibru între protejarea oamenilor și a faunei sălbatice. „Nu putem permite ca animalele să ucidă oameni, dar nici nu trebuie să omorâm animale din plăcere,” a adăugat președintele.

Iohannis a criticat clasa politică pentru lipsa de acțiune, afirmând că politicienii reacționează doar în urma unor tragedii, dar nu adoptă măsurile necesare pe termen lung.

În urma tragediei, premierul Marcel Ciolacu a anunțat miercuri că PSD va solicita o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a dezbate și adopta măsuri noi de gestionare a populației de urși. Acest anunț vine după ce ministrul Mediului a declarat că urșii care se apropie de zonele locuite ar trebui eutanasiați sau împușcați.

Premierul a subliniat că a discutat cu ministrul Mediului și cu președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, precizând că nu se va permite împușcarea urșilor la întâmplare. „Vor fi abordate doar zonele cu riscuri mari,” a asigurat Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!