Sari la conținut

Kyslytsia critică dur declarațiile lui Nebenzi la ONU

În cadrul unei reuniuni recente a Consiliului de Securitate al ONU, post-președintele ucrainean Serghei Kyslytsia a adresat critici vehemente la adresa post-președintelui rus Vasil Nebenzi. Kyslytsia a condamnat ferm atacurile Rusiei asupra Ucrainei, menționând în mod specific bombardarea spitalului Ohmatdit din Kiev, un act ce a provocat indignare internațională.

Atacuri la adresa Rusiei

Kyslytsia a fost categoric în discursul său, subliniind că singurul loc potrivit pentru cei responsabili de astfel de atrocități este pe banca acuzaților:

“Singurul loc pentru voi este banca acuzaților”

Context: Declarațiile lui Nebenzi

În replică, Vasili Nebenzia a încercat să prezinte propria versiune a evenimentelor, dar afirmațiile sale au fost întâmpinate cu scepticism. Nebenzia a negat responsabilitatea Rusiei pentru atacul asupra spitalului Ohmatdit, susținând că aceste acuzații sunt fabricate și menite să denigreze imaginea Rusiei.

Comparația cu un “cancer”

Kyslytsia a mers mai departe, comparând comportamentul Rusiei cu o formă de cancer, afirmând că acțiunile acesteia nu fac decât să agraveze situația. “Rusia este ca un cancer, doar că mai rău,” a declarat el, subliniind că efectele devastatoare ale agresiunii ruse se resimt nu doar în Ucraina, ci și la nivel global.

Reacții internaționale

Declarațiile lui Kyslytsia au fost susținute de numeroși membri ai comunității internaționale, care au condamnat acțiunile Rusiei și au cerut măsuri stricte pentru a aduce în fața justiției pe cei responsabili de violențele din Ucraina.

În concluzie, discursul lui Kyslytsia la ONU reflectă tensiunile crescânde și necesitatea unei intervenții decisive pentru a pune capăt agresiunii ruse în Ucraina. Mesajul său clar și dur a captat atenția comunității internaționale, evidențiind importanța responsabilizării în fața unor astfel de acte de violență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!