Sari la conținut

​Liderul nord-coreean Kim Jong Un a promis să dea mâna cu preşedintele rus pentru a consolida cooperarea strategică

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a promis să dea mâna cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a consolida cooperarea strategică în scopul comun de a construi o ţară puternică, a informat luni presa de stat KCNA, potrivit sursei.

Kim şi-a asumat angajamentul într-un mesaj de marcare a Zilei Naţionale a Rusiei, adresat preşedintelui Vladimir Putin, în care a apărat decizia acestuia de a invada Ucraina şi în care a arătat “sprijin şi solidaritate depline”.

“Justiţia va învinge cu siguranţă, iar poporul rus va continua să adauge glorie istoricului victoriilor”, a spus Kim într-un mesaj publicat de KCNA.

Liderul nord-coreean a făcut apel la “o cooperare strategică mai strânsă” cu Moscova,”ţinându-l ferm de mână pe preşedintele rus, în conformitate cu dorinţa comună a popoarelor celor două ţări de a îndeplini marele obiectiv de a construi o ţară puternică”, a adăugat acesta.

Coreea de Nord urmăreşte să creeze legături mai strânse cu Kremlinul şi a sprijinit Moscova după ce Rusia a invadat Ucraina anul trecut, dând vina pe “politica hegemonică” şi “aroganţa” Statelor Unite şi a Occidentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!