Sari la conținut

O nouă întâlnire în format Ramstein a confirmat sprijinul stabil pentru Ucraina

În urma celei de-a 16-a reuniuni în formatul Rammstein, Ucraina a primit un alt pachet de ajutor militar – valoarea acestuia s-ar putea ridica la o jumătate de miliard de dolari, în acest moment existând acorduri verbale care urmează să fie finalizate. Între timp, Washingtonul a convenit asupra unei alte tranșe de 200 de milioane de dolari – aceasta va include muniție pentru sistemele de apărare aeriană, rachete antitanc și de aviație, precum și proiectile de artilerie.

Rusia va încerca să folosească iarna ca armă în războiul său cu Ucraina, a declarat secretarul general al NATO, I.Stoltenberg. Forțele aeriene rusești ar putea folosi în viitorul apropiat un număr mare de drone de atac împotriva infrastructurii energetice a Ucrainei. De asemenea, rușii practic nu folosesc rachete – doar rachetele balistice sunt folosite sporadic împotriva liniei de front și a așezărilor de frontieră ale Ucrainei. Rusia stochează un arsenal de rachete care va fi folosit în timpul unor atacuri masive asupra Ucrainei după apariția unei temperaturi scăzute notabile.

Occidentul este conștient de amenințarea reprezentată de Rusia, care poate fi depășită prin acordarea de toată asistența posibilă Ucrainei. Acest lucru este confirmat de cuvintele secretarului american al apărării, Lloyd Austin, care a asigurat Ucraina de un sprijin continuu. Contrar turbulențelor geopolitice din lume, Occidentul nu va înceta să ofere asistență Ucrainei, care este cheia pentru a împiedica expansiunea teritorială a Rusiei în Europa. Rusia a creat prea multe amenințări la adresa Europei – contracararea acestora depinde de livrările de arme în timp util către forțele armate ucrainene. În acest sens, Rammstein va continua să fie platforma optimă pentru a discuta despre asistența acordată armatei ucrainene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!