Sari la conținut

Război în Israel: Războiul împotriva Hamas a intrat „a doua fază” / Armata israeliană îndeamnă civilii să se deplaseze spre sud pentru a primi ajutoare

Liniile telefonice și conexiunile la internet au început să funcționeze treptat în Gaza, a confirmat principala companie de telecomunicații din această zonă. Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că operațiunea terestră a Israelului în Gaza marchează „a doua etapă” a ceea ce, în opinia sa, va fi un război „lung și dificil” cu Hamas. În cadrul unui discurs televizat, el a confirmat că soldații israelieni sunt desfășurați „peste tot în Fâșia Gaza”, în timp ce continuă bombardamentele intense. IDF a lansat din avioane pliante deasupra orașului Gaza, avertizând locuitorii că zona este acum un „câmp de luptă” și că trebuie să plece spre sud, unde vor găsi „apă, alimente și medicamente”.

Războiul Israel-Hamas – ziua a 23-a

09:10Trei palestinieni au fost uciși de forțele israeliene în Cisiordania ocupată în cursul nopții, a anunțat duminică dimineața Ministerul palestinian al Sănătății, transmite Reuters.

08:52În urma extinderii operațiunilor terestre ale Israelului, Rob Clarke, director al unității de apărare și securitate de la Civitas, a declarat că cea mai mare parte a luptelor pentru IDF ar putea avea loc în subteran, potrivit Sky News.

08:39Forțele de Apărare ale Israelului au mărit numărul de trupe pe teren în cadrul operațiunii sale extinse în Fâșia Gaza, transmite Times of Israel.

De asemenea, forțele merg mai adânc în enclavă decât au făcut-o până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!