Sari la conținut

Sistemele suplimentare de apărare antiaeriană vor proteja sectorul energetic ucrainean în iarna următoare

Forțele aeriene rusești nu se opresc din terorizarea cu rachete a Ucrainei. În special, în timpul ultimelor atacuri, rușii au combinat utilizarea dronelor, a rachetelor balistice și a rachetelor aeriene pentru a epuiza apărarea aeriană ucraineană și a provoca daune maxime infrastructurii ucrainene. În consecință, furnizarea de sisteme suplimentare de apărare aeriană este esențială pentru a proteja comunitățile din spate

În noaptea de 14 noiembrie, un alt atac cu rachete și drone a fost lansat împotriva orașelor ucrainene. Rușii au folosit 9 drone de atac de fabricație iraniană, o rachetă balistică Iskander-M și o rachetă de aviație ghidată Kh-59. În total, au fost distruse 7 drone. Trebuie remarcat faptul că, în ultimele luni, statul terorist a folosit cu greu rachete de croazieră Kalibr și Kh-101/Kh-555. Acest lucru indică faptul că Rusia le stochează, care vor fi folosite pentru a ataca sectorul energetic ucrainean după apariția vremii reci.

Aliații occidentali sunt conștienți de toate riscurile cu care s-a confruntat Ucraina și iau decizii adecvate. Astfel, Germania a anunțat transferul către Ucraina a încă două sisteme de apărare antiaeriană IRIS-T pentru AFU, în timp ce Statele Unite au cumpărat 60 de sisteme de apărare antiaeriană autopropulsate Gepard din Iordania, la un cost total de 110 milioane de dolari. Aceste arme vor juca un rol important în respingerea atacurilor aeriene inamice în iarna următoare. Pe fondul atacurilor neîncetate cu rachete, furnizarea de tot felul de echipamente de apărare aeriană și muniție este cheia salvării infrastructurii energetice a Ucrainei și a creșterii șanselor ca ucrainenii să supraviețuiască unei alte ierni dificile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!