Sari la conținut

Slovacia va menţine controalele temporare la frontiera sa cu Ungaria până la 23 decembrie

Slovacia va menţine controalele temporare la frontiera sa cu Ungaria până la 23 decembrie, în contextul unei creşteri a numărului de imigranţi ilegali, potrivit unei decizii adoptate luni de guvernul de la Bratislava, transmit Reuters și Agerpres, citate de HotNews.

Ţara central-europeană a introdus controale frontaliere pe 5 octombrie, după ce ţările vecine Polonia, Republica Cehă şi Austria şi-au înăsprit la rândul lor măsurile la frontierele lor cu Slovacia.

În perioada 1 ianuarie – 12 noiembrie a acestui an Slovacia a înregistrat o creştere de peste 500% a numărului de imigranţi ilegali pe care i-a arestat, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

„Se poate ajunge la concluzia că la frontierele interne controalele, alături de măsurile similare luate de ţări vecine, au un caracter preventiv”, a argumentat ministerul de interne slovac.

În luna octombrie Robert Fico a revenit în funcţia de prim-ministru al Slovaciei, pe care o deţine pentru a patra oară, după ce partidul său a câştigat alegerile parlamentare din septembrie.

Promisiunea sa de a proteja graniţele de migraţia ilegală a jucat un rol major în campania electorală.

Migranţii, în mare parte tineri veniţi din Orientul Mijlociu şi Afganistan, folosesc în general aşa-numita „rută balcanică”, prin Ungaria şi Serbia, pentru a ajunge în Germania şi în alte ţări vest-europene.

Slovacia, Republica Cehă, Polonia, Ungaria, Austria şi Germania, care au introdus controale în ultimele luni, fac toate parte din spaţiul Schengen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!