Sari la conținut

Stoltenberg: NATO nu vede o amenințare iminentă de atac din partea Rusiei

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Alianța Nord-Atlantică nu percepe în prezent o amenințare iminentă de atac din partea Rusiei. Într-o conferință de presă recentă, Stoltenberg a subliniat că NATO monitorizează îndeaproape situația de securitate din regiune și că, deși tensiunile sunt ridicate, nu există indicii clare că Rusia pregătește un atac direct asupra țărilor membre NATO.

Stoltenberg a accentuat că NATO este pregătită să răspundă oricăror provocări și că Alianța rămâne vigilentă și gata să-și apere membrii. „Suntem întotdeauna pregătiți să răspundem oricăror amenințări și provocări. NATO este o alianță defensivă, iar securitatea și protecția membrilor noștri sunt prioritatea noastră principală”, a declarat el.

În același timp, secretarul general a subliniat importanța dialogului și a diplomației în relațiile cu Rusia. „Continuăm să încurajăm dialogul și să căutăm soluții pașnice pentru conflictele existente. Este esențial să menținem canalele de comunicare deschise pentru a evita neînțelegerile și escaladările inutile”, a adăugat Stoltenberg.

De asemenea, el a reafirmat angajamentul NATO față de Ucraina și sprijinul continuu pentru integritatea teritorială și suveranitatea acesteia. Stoltenberg a menționat că Alianța va continua să ofere asistență practică și sprijin politic Ucrainei în fața agresiunilor externe.

În concluzie, Jens Stoltenberg a subliniat că, deși nu există o amenințare iminentă de atac din partea Rusiei, NATO va rămâne vigilentă și pregătită să apere securitatea și stabilitatea regiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!