Sari la conținut

Tancurile israeliene se concentrează la nord de Gaza, arată imaginile din satelit

Imagini din satelit prezentate de Sky News arată desfășurarea a sute de tancuri și vehicule blindate de către Israel în două zone la nord de Gaza, indicând pregătiri pentru o posibilă invazie terestră.

Echipa OSINT a Sky News a constatat că acestea se află la aproximativ șase kilometri nord de punctul de trecere Erez (închis) de la granița de nord a Fâșiei Gaza.

Imaginea de mai jos arată un înainte și un după al regiunii.

De la recucerirea sa de către forțele israeliene la 7 octombrie, punctul de trecere Erez a rămas închis după ce a fost capturat de luptătorii Hamas.

Armata israeliană a anunțat planuri pentru o invazie terestră iminentă în Gaza, cu zeci de mii de soldați instruiți să elimine conducerea de vârf a Hamas.

Se anticipează că ofensiva va fi cea mai importantă operațiune terestră a Israelului de la invazia din 2006 în Liban.

Cele trei faze ale operațiunii

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a dezvăluit vineri că actuala campanie militară din Gaza contra grupării se va desfășura în trei faze principale, ultima fiind cea prin care Israelul renunță la orice responsabilitate pentru viața din Fâșia palestiniană, transmit Reuters, Haaretz și The Jerusalem Post.

El a explicat că războiul va fi împărțit în trei faze, dintre care prima este „o campanie militară de luptă și apoi prin manevre tactice, al cărei scop va fi asasinarea agenților și deteriorarea infrastructurii” pentru a distruge Hamas. După aceea, a spus Gallant, luptele vor continua „la o intensitate mai mică”.

Etapa finală a campaniei va include „crearea unui nou regim de securitate în Fâșia Gaza, înlăturarea responsabilității Israelului pentru viața din Fâșie și crearea unei noi realități de securitate pentru cetățenii Israelului”, a declarat ministrul apărării.

Faptul că Israelul vrea să-și ia mâna total de pe Gaza poate avea un efect major asupra palestinienilor din Fâșie, care depind într-o măsură enormă de Israel în ce privește aprovizionarea cu alimente, apă, energie electrică, dar și în privința locurilor de muncă.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!