Sari la conținut

Un candidat neașteptat din partea socialiștilor a fost anunțat pentru a concura împotriva Maiei Sandu

Alexandr Stoianoglo, fostul Procuror General demis prin decretul Maiei Sandu, a fost desemnat ca și candidat al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova pentru alegerile prezidențiale din toamnă, conform publicației moldovene Unimedia, transmite sursa.

Igor Dodon a dezvăluit luni numele candidatului socialiștilor pentru alegerile prezidențiale din toamnă din Republica Moldova, oferind o surpriză în acest sens.

„Alexandr Stoianoglo deține autoritate profesională, o atitudine patriotică, modestie personală, curaj civic și principialitate – toate calitățile necesare pentru a ocupa demn funcția de șef al statului”, a declarat Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova, învins de Maia Sandu în alegerile de acum patru ani.

„În acest context, îndemn toți liderii politici să arate înțelepciune, să depășească ambițiile personale și să sprijine candidatura lui Alexandr Stoianoglo la funcția de șef de stat. Propun să ne întâlnim și să discutăm următorii pași. Este o oportunitate unică pentru Moldova. Trebuie să arătăm maturitate politică”, a adăugat Dodon.

Alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova sunt programate pentru 20 octombrie 2024, în aceeași zi cu un referendum în care cetățenii vor decide asupra aderării țării la Uniunea Europeană.

Stoianoglo a fost reținut în 2021 în clădirea procuraturii, unde se pregătea să susțină un briefing. A fost acuzat că a semnat documente care au facilitat spălarea de bani în cazul „Laundromatul rusesc” și că l-a achitat într-un dosar de fraudă bancară pe controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.

În timpul reținerii sale, el a afirmat că aceste acțiuni sunt „o răzbunare a președintelui” și „o întoarcere la statul capturat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!