Sari la conținut

Un soldat ucrainean și o femeie au murit în urma exploziei unei grenade într-un apartament din Kiev


Un soldat ucrainean și o femeie au murit în urma exploziei unei grenade într-un apartament din Kiev, a anunțat poliția din capitala ucraineană. Un alt bărbat a fost rănit, informează Reuters, citat de HotNews. Geniștii și anchetatorii se aflau în apartamentul din cartierul Dniprovskiy, a precizat poliția din Kiev într-un comunicat de presă. „Un cetățean a contactat poliția spunând că o explozie a răsunat într-un apartament vecin”, a mai transmis poliția.

Maiorul Ghenadi Ciastiakov, un consilier apropiat al comandantului-şef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a fost ucis la începutul acestei luni după ce o grenadă primită cadou de ziua sa de naştere a explodat, potrivit The Moscow Times.

Deși inițial presa vorbea despre un posibil asasinat printr-un „cadou-capcană”, ministrul ucrainean de Interne, Igor Klimenko, a anunțat ce s-a întâmplat, de fapt, în ziua tragediei.

Potrivit acestuia, pe 6 noiembrie, Chastiakov și-a sărbătorit ziua de naștere și s-a întors acasă, în satul Chaiky din regiunea Kiev, cu cadouri de la colegi.

Klîmenko a spus că Ceastiakov i-a arătat fiului său de 13 ani o cutie cu grenade „occidentale” în interior, pe care le primise cadou.

„La început, fiul a luat muniţia în mâini şi a început să întoarcă inelul. Apoi, militarul a luat grenada de lângă copil şi a tras de inel, provocând o explozie tragică”, a declarat Klîmenko, potrivit The Moscow Times.

Chastiakov a murit, iar fiul său a fost rănit grav, fiind dus la spital. Ceilalți membri ai familiei nu au fost răniți.

După incident, poliția a găsit în apartamentul consilierului șefului armatei ucrainene alte cinci grenade, care au fost luate pentru a fi examinate, a declarat Klimenko.

Potrivit acestuia, poliția a reușit să îl identifice pe militarul care i-a dat muniția consilierului lui Zalujnîi. Biroul acestuia a fost percheziționat și au fost confiscate două grenade similare.

Reprezentantul Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, Mariana Reva, a calificat oficial incidentul drept o „explozie datorată manipulării neglijente a muniției”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!