Sari la conținut

Va merge Vladimir Putin la înmormântarea lui Evghenii Prigojin? „A făcut multe greșeli grave în viață”

Kremlinul a declarat vineri că este „imposibil” de știut dacă președintele Vladimir Putin va participa la înmormântarea lui Evgheni Prigojin, fostul șef al mercenarilor Wagner și cel care până în urmă cu doar câteva luni era poreclit „bucătarul” liderului de la Kremlin, relatează Reuters și hotnews.

„Dacă ați ascultat cu atenție comentariile președintelui Rusiei, el a spus că toate testările necesare, inclusiv testele genetice, vor fi efectuate. Rezultatele oficiale vor fi publicate de îndată ce sunt gata pentru a fi publicate”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, după ce a fost întrebat în timpul conferinței sale de presă dacă poate confirma moartea lui Prigojin.

El a făcut astfel referire la afirmațiile făcute de Putin joi seara în timpul unei întrevederi televizate de la Kremlin cu Denis Pușilin, șeful separatiștilor din regiunea Donețk. Putin a calificat moartea lui Prigojin după ce avionul său s-a prăbușit miercuri în regiunea Tver drept o „tragedie”, afirmând totodată că fostul șef al mercenarilor Wagner a făcut „multe greșeli grave în viață”.

Peskov a mai susținut astăzi că Putin nu s-a întâlnit recent cu Prigojin, subliniind totodată că nu este clar cât de mult vor dura testările genetice și celelalte investigații necesare pentru a elucida circumstanțele tragediei și celelalte elemente necesare.

El a invocat acest lucru după ce jurnaliștii acreditați pe lângă Kremlin l-au întrebat dacă președintele rus va participa la înmormântarea lui Prigojin.

„Nu există deocamdată o dată pentru înmormântare, deci este imposibil să vorbim în vreun fel despre acest lucru. Singurul lucru pe care îl pot spune este că președintele are un program mai degrabă încărcat în momentul de față”, a declarat Dmitri Peskov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!