Sari la conținut

Zelenski: „Nu vom putea egala Rusia până nu vom avea 128 de avioane F-16”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că țara sa nu va putea atinge paritatea militară cu Rusia fără achiziționarea a cel puțin 128 de avioane de luptă F-16. Într-un interviu recent, Zelenski a subliniat importanța acestor aeronave pentru forțele armate ucrainene, menționând că fără ele, Ucraina nu poate contracara în mod eficient puterea aeriană a Rusiei.

Zelenski a afirmat că Ucraina continuă să primească sprijin din partea aliaților săi occidentali, dar că această asistență nu este suficientă pentru a asigura un avantaj decisiv pe câmpul de luptă. „Fără aceste avioane, eforturile noastre de apărare sunt limitate”, a spus el, adăugând că Ucraina are nevoie urgentă de modernizarea echipamentului său militar pentru a face față provocărilor actuale.

De asemenea, președintele ucrainean a menționat că obținerea acestor avioane va necesita nu doar sprijinul politic și financiar al aliaților, dar și timp pentru pregătirea piloților și a personalului tehnic. Zelenski a făcut un apel către comunitatea internațională să intensifice eforturile de sprijinire a Ucrainei, subliniind că o astfel de investiție este esențială pentru securitatea europeană și globală.

În concluzie, liderul ucrainean a reiterat că numai prin consolidarea forțelor aeriene Ucraina va putea să își apere eficient teritoriul și să contribuie la stabilitatea regională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!