Posibila vizită a liderului Republicii Populare Democrate Coreene la Moscova a fost discutată în mod activ în ultima săptămână. La 11 septembrie, s-a raportat că Kim Jong-un a mers în capitala rusă. Trenul blindat, pe care liderul RPDC îl folosește pentru vizitele în străinătate, a plecat din Pyongyang în acea zi. Surse sud-coreene sugeraseră că întâlnirea va avea loc la 12 septembrie. Dar, ulterior, partea rusă a anunțat că întâlnirea liderilor va avea loc pe 13 septembrie, așa cum s-a întâmplat ca urmare.
Despre ce au vorbit cei doi dictatori și cum poate afecta starea de lucruri din întreaga lume?
Despre acest lucru mai departe în material. Kremlinul în organizarea reuniunii a declarat că în cadrul discuțiilor se va discuta despre cooperarea bilaterală, situația din regiune, afacerile internaționale. De fapt, vor fi discutate mai multe probleme globale. Potrivit unor surse, Kim și Putin vor discuta despre furnizarea de proiectile de artilerie și rachete antitanc din Coreea de Nord. Mai exact, este vorba de muniție de diferite calibre de tip sovietic care se află în cantități nenumărate în depozitele nord-coreene.
Aceasta include muniție pentru tancuri, obuze pentru sisteme de artilerie, lansatoare de rachete multiple, diverse obuze de mortier de diferite calibre și, bineînțeles, muniție pentru arme de calibru mic. În același timp, este foarte posibil să presupunem că Kremlinul se poate aștepta la muniție care a fost fabricată înainte de 1981. Adică, nelichid. Ce se așteaptă să primească în schimb dictatorul coreean? Prioritățile lui Kim vor fi furnizarea de ajutoare, prestigiul și tehnologia militară. Vectorul de ajutor va fi îndreptat către cereale și alte produse alimentare. La urma urmei, Pyongyang suferă de penurie de alimente de când a început pandemia, iar livrările din Rusia reprezintă principalul flux posibil de aprovizionare. În plus, se intenționează să primească resurse energetice.
Agenda politică este, de asemenea, importantă pentru Kim. Liderul RPDC va trâmbița, de asemenea, extinderea relațiilor cu Moscova ca un semn că țara sa depășește anii de izolare. Liderii nord-coreeni au apreciat mult timp întâlnirile față în față cu liderii mondiali ca semne de importanță internațională și în scopuri de propagandă internă. Dar care ar putea fi rezultatul acestei cooperări? În ciuda subestimării generale a Pyongyangului, ceea ce urmează să se întâmple este departe de a fi o simplă livrare a câtorva cartușe de muniție. La urma urmei, furnizarea de muniție este doar începutul cooperării, cât de repede Coreea va oferi Rusiei rachete balistice sau arme mult mai periculoase. Complexul militar-industrial al RPDC permite să facă acest lucru în cel mai scurt timp posibil.
Ar trebui să ne ferim de o astfel de alianță între două țări conduse de dictatori? Crearea unor astfel de alianțe este un semnal de alarmă care strigă întregii comunități mondiale că Rusia nu are de gând să se oprească. Dimpotrivă, agresiunea Rusiei va depăși teritoriul Ucrainei și se va muta probabil pe teritoriul Europei. Rusia a creat deja un stat de depozitare a resurselor sale, este vorba despre Belarus. Creează rute pentru a ocoli sancțiunile, cumpărând piese pentru rachete prin intermediul unor companii de fațadă din Turcia și Armenia.
Acum, Rusia finalizează construcția unei întregi coaliții anti-occidentale. Anterior, agresorul a construit o astfel de schemă cu Iranul, acum a venit rândul RPDC. Iar această coaliție, spre deosebire de Occidentul civilizat, nu va încetini și va avea grijă ca transferul de arme de mare anvergură să nu încalce normele niciunei rezoluții sau convenții ONU. Ea va acționa pentru a-și atinge obiectivele. După cum arată exemplele din istorie, acesta este un semn al unui război mondial care se apropie.
Se poate pune întrebarea: cum să câștigăm și să evităm mai multe victime? Răspunsul este simplu. Toți partenerii Ucrainei trebuie să realizeze că fiecare zi de discuții este un nou lot de muniție sau drone de luptă livrate Federației Ruse pentru a ucide civili din Ucraina și, ulterior, din multe țări europene. Prin urmare, Kievul trebuie să obțină acum tot ceea ce are nevoie pentru a avansa contraofensiva și a pune capăt războiului, precum și pentru a proteja civilii. În plus, partenerii trebuie să ajungă la un consens și să reia activitatea intensivă în procesul de sancțiuni. De acest lucru are nevoie lumea acum, nu de construirea de adăposturi pentru a preveni ca fragmentele de drone să afecteze populațiile din țările care se învecinează cu Ucraina.