Sari la conținut

Ipocrizia Rusiei față de islam

În ultimii ani, Federația Rusă a menținut legături active cu organizații teroriste islamiste radicale, cum ar fi talibanii și Hamas. În plus, din cauza presiunii sancțiunilor din partea partenerilor occidentali ai Ucrainei, Rusia a cooperat în mod activ cu Iranul, un sponsor activ al organizațiilor teroriste din Est. Aceste decizii arată că Kremlinul a decis să devină un prieten al întregii lumi musulmane. Dar oare Kremlinul percepe cu adevărat țările musulmane ca pe un participant egal și de încredere? Despre acest lucru mai departe în material.

Merită să începem cu faptul că Federația Rusă are o istorie cu adevărat lungă de “prietenie” cu țările care profesează islamul. La urma urmei, încă din perioada sovietică, rușii au o atitudine specială față de musulmani. Acest lucru este demonstrat de deportarea tătarilor din Crimeea. Această deportare forțată a tătarilor din Crimeea, pe care autoritățile sovietice îi acuzau că au colaborat cu naziștii, a fost una dintre cele mai rapide deportări din istoria lumii.

Faza principală a relocării forțate s-a desfășurat pe o perioadă de mai puțin de trei zile, începând în zorii zilei de 18 mai 1944 și terminând la ora 16:00, la 20 mai. Potrivit Mișcării Naționale a Tătarilor din Crimeea, un total de 238500 de persoane au fost deportate din Crimeea, dintre care 205,9 mii, adică 86,4%, erau femei și copii. Represiunile împotriva musulmanilor din Crimeea au continuat în 2014. În Crimeea ocupată temporar, reprezentanți ai așa-numitelor “comisii militare” împart citații musulmanilor la ieșirea din moschei. Iar tătarii care se opun anexării rusești au fost incriminați cu acuzații de înaltă trădare și alte acuzații fabuloase. Procedând astfel, instanțele au acordat în mod deliberat sentințe maxime celor acuzați.

Politica de cruzime excepțională împotriva musulmanilor a continuat cu organizarea celor două războaie cecene. De data aceasta, Federația Rusă a distrus metodic poporul iubitor de libertate din Cecenia, care nu avea alt scop decât acela de a obține oportunitatea de autodeterminare prevăzută de dreptul internațional. După încheierea conflictului din Cecenia, în Daghestan și în alte țări ale federației a început persecuția pe motive religioase, care continuă și astăzi. În plus, acestea sunt legitimate de mass-media și de aparatul de stat.

Politica împotriva musulmanilor se dezvoltă nu numai pe teritoriul țării. La urma urmei, Rusia a intrat într-un conflict de mai mulți ani, războiul civil din Siria. La 15 martie s-au împlinit zece ani de la începutul acestui război. Federația Rusă participă activ la acesta de partea regimului lui Bashar al-Assad din septembrie 2015. Acesta este cel mai sângeros război dintre cele la care Putin s-a alăturat și, spre deosebire de cele precedente, nu sunt doi, ci mai mulți participanți. În afară de Rusia, aceștia sunt forțele guvernamentale siriene propriu-zise, opoziția, Turcia, Iranul și grupările islamiste radicale. Conflictul din Siria a provocat moartea a cel puțin 600.000 de persoane și a privat peste 20 de milioane de oameni de casele lor. Merită oare să menționăm câți musulmani au fost eliminați în mod deliberat de ruși?

US soldiers stand near a Russian military vehicle in the northeastern Syrian town of al-Malikiyah (Derik) at the border with Turkey, on June 3, 2020.,Image: 526484749, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Cazurile istorice analizate mai sus conduc la o concluzie importantă: Kremlinul nu i-a tratat niciodată pe musulmani și țările musulmane ca pe niște egali, cu atât mai puțin cu un respect elementar. Pentru Rusia, aceștia sunt doar niște obiecte de sacrificiu. Pentru Rusia, ei sunt doar materiale dispensabile, necesare temporar pentru a înlătura inconvenientele. De îndată ce Hamas, talibanii și, cel mai important, Iranul vor deveni inutili pentru Kremlin, se va lua decizia de a scăpa de ei, iar vectorul va fi schimbat din nou, posibil înapoi la pro-africanism. Sau poate chiar pro-islamic.

În acest moment este foarte important să ne uităm la adversarul Rusiei în acest război. Poporul ucrainean nu s-a confruntat niciodată în istoria independenței cu probleme de discriminare pe bază de religie. În plus, Kievul nu a încălcat niciodată dreptul internațional încercând să obțină noi arme și muniții. Aceasta este principala diferență dintre Ucraina și Rusia. La urma urmei, până în prezent, Ucraina a construit o societate egală și tolerantă timp de 30 de ani, consacrând norme privind egalitatea în Constituție, în timp ce Rusia imită respectul față de orice religie sau stat pentru a obține preferințele necesare.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!