Sari la conținut

De ce e atât de scump să petreci Revelionul în România? Proprietar pensiune în Bucovina: „Am epuizat pachetele de sărbători în trei săptămâni”

​Pentru că apropierea sărbătorilor de iarnă a adus și în acest an la unele „revolte” pe internet, deja clasice, ale unor români referitoare la prețurile considerate mari pentru vacanțele din România, am rugat un expert în turism și un proprietar de pensiune să răspundă la întrebarea din titlu. Iată care sunt perspectivele lor.

O simplă căutare pe Google ne arată ofertele pensiunilor și hotelurilor din țară, unde prețurile pentru trei – patru nopți de cazare trec de 600 – 700 euro și pot ajunge și la peste 1000 de euro de persoană.

Ca să luăm un exemplu concret, unul din miile de pe internet, pensiunea „La Conac în Bucovina” are o ofertă de Revelion pentru patru nopți de cazare care începe de la 3500 de lei de persoană.

Am contactat reprezentanții acestei unități de cazare și am stat de vorbă cu ei despre cum anume justifică aceste prețuri.

„Fiecare client își alege vacanța pe care și-o dorește cu adevărat”

„Prețul cerut reflectă costul serviciilor incluse în pachetele de sărbători, pachete pe care oricum le-am epuizat în trei săptămâni de când am scos oferta”, spun reprezentanții „La Conac în Bucovina”.

Ei subliniază cum la fel ca în cazul altor locații din România, unde se face turism „cu seriozitate”, pachetele pe care le au includ cazare de 4* (cu investiții încheiate în cursul acestei luni, acces gratuit la întreaga zonă SPA (piscină interioară încălzită, jacuzzi, saună uscată și umedă, ciubăr cu apă sărată), toată ziua, toate mesele tip bufet, cu băuturi răcoritoare și alcoolice incluse, petreceri, cât și tradiții și obiceiuri autentice din Bucovina, pe care oamenii nu le văd în multe locuri.

„Cei care au valoarea turismului făcut cu simț de răspundere nu mai aleargă de mult după himere ieftine, după cum nici afară nu mai există (cazări sau bilete de avion care au crescut considerabil în ultima vreme).

Prețurile noastre au suferit doar o creștere ușoară față de anul trecut, mai mică decât rata inflației de anul ăsta. Și nu mi se pare scump, atâta vreme cât toate ingredientele pe care le folosim în mâncare sunt atent căutate la producători locali din zonă și nu cumpărate din supermarket-uri, câtă vreme prăjiturile și cozonacii ies din mâinile bucătăreselor noastre, care muncesc enorm în perioada asta, când toate bucatele de pe masă sunt tradiționale, de zici că te așteaptă bunica cu masa pusă, când copii primesc cadouri de la un Moș Crăciun veritabil care vine cu trăsura și sacul plin de jucării, când mănânci șorici proaspăt sau îți cântă lăutarii la scripcă, muzică populară autentică”, a explicat managerul locației.

https://266ba15fbc1c0ab5699c01638b3b535a.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html

Reprezentanții La Conac subliniază cum ei cred cu tărie că fiecare client își alege vacanța pe care și-o dorește cu adevărat. La ei, spre exemplu, vin oaspeți stabiliți de mulți ani în străinătate, cu copii născuți acolo, care revin în țară pentru a le arăta celor mici tradiții și obiceiuri pe care nu le văd în afară.

„Români care sunt încă mândri de țara lor și care disting foarte clar scumpul din România, față de ieftinul din afară. România ar trebui să fie DOAR o țară turistică, la ce resurse are. Lipsesc multe însă, dar noi muncim mult, cu simț de răspundere”, adaugă aceștia.

Ei menționează cum sunt deranjați de denigrarea turismului românesc și lipsa de răspundere din partea autorităților.

„Ne omoară cu controalele, unele care de multe ori au cerințe absurde și care respectă o legislație diferită, cu cerințe diferite, de la o autoritate la alta, pe care nu o pot armoniza cumva, astfel încât noi, cei care muncim zi de zi, să fim lăsați în pace și să ne plătim taxele și impozitele la timp.”

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!