Sari la conținut

Revolut introduce o funcție nouă de securitate pentru a proteja clienții de hoții de buzunare

Revolut, banca digitală cu peste 3,5 milioane de clienți retail în România și 40 de milioane la nivel global, a anunțat lansarea unei noi funcții de securitate numită Protecția Fondurilor, conform unui comunicat transmis de Agerpres. Această măsură vine în sprijinul clienților pentru a proteja fondurile acestora de hoții de buzunare, mai ales în perioada vacanțelor.

Funcția Protecția Fondurilor adaugă un nivel suplimentar de verificare a identității în aplicație. Astfel, clienții își vor putea proteja economiile și investițiile împotriva accesului neautorizat în cazul furtului telefoanelor mobile. Acest sistem de securitate suplimentar se bazează pe recunoașterea facială și, odată activat, face imposibilă retragerea fondurilor de către hoți, chiar dacă telefonul sau parolele sunt compromise.

Majoritatea băncilor utilizează doar un factor de autorizare biometrică, cum ar fi recunoașterea facială sau amprenta digitală, care sunt incluse în software-ul telefonului. Cu toate acestea, infractorii pot uneori să manipuleze aceste sisteme. Pentru a contracara acest risc, Revolut a introdus Protecția Fondurilor, care necesită o verificare suplimentară a identității utilizatorului, comparând imaginea acestuia cu fotografia încărcată în aplicație în timpul procesului de onboarding. Acest lucru asigură protecția fondurilor chiar dacă autentificarea biometrică sau parolele sunt compromise.

Revolut este printre primele instituții financiare care implementează această soluție, lansarea fiind programată strategic înainte de sezonul estival, când riscul de furturi este mai mare.

Furtul de Telefoane, o Problemă Majoră

Conform datelor din presa britanică, în 2022, în Regatul Unit, se fura un telefon la fiecare 6 minute, în medie. În România, în 2023, 38% din fraudele raportate de utilizatorii Revolut au fost neautorizate, iar 69% din sumele pierdute au fost cauzate de furturi, conform Raportului Revolut FinCrime din 2023.

Clienții sunt expuși riscului de compromitere a parolelor dacă ecranul telefonului este vizibil atunci când introduc datele de autentificare sau dacă telefonul este furat în timp ce conturile sunt neprotejate. Cu tot mai mulți clienți utilizând aplicația Revolut pentru economii și investiții, protecția fondurilor devine esențială.

“Frauda și pierderile financiare sunt subiecte de mare importanță pentru noi. În contextul creșterii furturilor de telefoane, în special în timpul concediilor, Protecția Fondurilor a fost creată pentru a atenua aceste riscuri, oferind clienților noștri mai multă siguranță. Astfel, chiar dacă telefonul este pierdut sau furat, economiile vor fi mai bine protejate,” a declarat Woody Malouf, șeful Departamentului FinCrime la Revolut.

Lansarea Protecției Fondurilor

Noua funcție va fi disponibilă începând cu această lună, ca parte a hub-ului de securitate Revolut Secure. Acest hub reunește diverse funcții destinate creșterii nivelului de protecție a fondurilor utilizatorilor. Revolut utilizează, de asemenea, sisteme avansate de protecție bazate pe inteligență artificială și dispune de o echipă de peste 4.000 de specialiști în criminalitate financiară.

În 2023, Revolut a prevenit fraude estimate la peste 475 de milioane de lire sterline, continuând să îmbunătățească mecanismele de protecție pentru a fi mereu cu un pas înaintea infractorilor.

Fondată în 2015 în Regatul Unit, Revolut a început cu servicii de transfer de bani și schimb valutar. Astăzi, banca digitală servește 40 de milioane de clienți globali, oferind o gamă largă de produse inovatoare și realizând peste o jumătate de miliard de tranzacții lunar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!