Sari la conținut

VIDEO: Atac Devastator al Rușilor în Ucraina, cu Victime Civile

Un nou atac rusesc în Ucraina a provocat moartea unei persoane și rănirea altor nouă, inclusiv un bebeluș, într-un oficiu poștal din Harkov, al doilea oraș ca mărime din țară, situat în nord-vestul Ucrainei, relatează AFP.

„Nouă persoane sunt rănite. Printre ele, un copil de opt luni şi o femeie, ceilalţi sunt bărbaţi. Un bărbat, angajat al oficiului poştal, a fost ucis”, a declarat guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Synegoubov, într-o postare pe Telegram.

Guvernatorul a menționat că atacul a fost realizat cu o bombă glisantă, un tip de armă foarte distructivă și din ce în ce mai folosită de forțele ruse.

Orașul Harkov este constant ținta forțelor ruse, care au lansat o ofensivă terestră în regiune pe 10 mai. Această ofensivă a permis Moscovei să cucerească mai multe localități din apropierea frontierei, până când a fost oprită de întăririle ucrainene.

Într-un alt atac rusesc de sâmbătă, șapte persoane au fost ucise și aproape 40 rănite într-un oraș din regiunea Zaporojie, din sudul țării. Autoritățile locale au declarat duminică zi de doliu pentru victime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!