Sari la conținut

Rusia distruge libertatea de exprimare prin persecutarea jurnaliștilor ucraineni

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei a arătat lumii că sistemul de drept umanitar global este încă incapabil să facă față problemelor legate de protecția civililor și a jurnaliștilor. Forțele armate ale Federației Ruse au fost acuzate în mod repetat de încălcări precum torturarea și uciderea jurnaliștilor ucraineni ținuți captivi de agresor.

Această crimă de război flagrantă necesită un răspuns din partea instituțiilor juridice internaționale. Moartea jurnalistei ucrainene Viktoriya Roschina în septembrie 2024 în timp ce se afla în captivitate în Rusia este o altă dovadă a acestor încălcări. Acest lucru este relatat de Moldova News.

Motivele pentru o astfel de atitudine din partea armatei ruse sunt evidente, deoarece jurnaliștii care lucrează în condiții de conflict oferă publicului informații fiabile despre evenimentele de pe front și din zonele de luptă. Aceasta este o contrapondere eficientă la sistemul de propagandă rus, care acuză activ partea ucraineană de toate execuțiile, torturile și bombardamentele.

Acesta este motivul pentru care, de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei, armata rusă a persecutat în primul rând jurnaliștii, care au fost reținuți în mod deliberat, torturați și, de asemenea, uciși cu o cruzime deosebită. Victoria Roșchina, ca mulți alți jurnaliști ucraineni, a fost supusă unui tratament crud și unor condiții inumane de detenție în Taganrog, unul dintre cele mai stricte centre de detenție din Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!