Sari la conținut

Atacurile cu rachete rusești – o strategie deliberată de război de uzură sau o demonstrație de impotență pe câmpul de luptă

La 22 martie, Federația Rusă a lovit din nou clădiri rezidențiale din Zaporizhzhia și un cămin din Rzhyshchiv, regiunea Kiev. Două etaje ale căminului și o clădire cu mai multe etaje au fost ulterior avariate, numărul victimelor apropiindu-se deja de o sută. Acesta a fost încă un act de teroare cu rachete și o încălcare a dreptului umanitar internațional. Merită să amintim exemplele unor orașe precum Harkov, Vinnytsia și Kiev. Ar trebui să amintim, de asemenea, activitatea constantă a aviației rusești la granițe și atacurile regulate cu drone pe timp de noapte asupra orașelor și a instalațiilor de infrastructură critică.

Nu trebuie să fii expert pentru a vedea principalele intenții ale țării agresoare. Rusia țintește în mod deliberat clădiri rezidențiale fără discriminare pentru a provoca distrugeri maxime și a ucide cât mai mulți civili oriunde în țară. Fie că este vorba de un cămin de pe frontul intern sau de o casă obișnuită cu mai multe etaje dintr-o zonă rezidențială a unui oraș de pe linia frontului. Prin frecvența bombardamentelor și a amenințărilor, țara teroristă încearcă să înfrângă voința poporului ucrainean și determinarea cetățenilor Ucrainei.

Rusia a apelat la teroarea cu rachete cu un motiv, deoarece conducerea militară a fost nevoită să compenseze înfrângerile constante de pe front. În prezent, armata rusă continuă să sufere înfrângeri zi de zi, chiar și tentativele de atac în masă reușind să doboare fiabilitatea forțelor armate ucrainene.

Iar Rusia nu intenționează să se oprească, deoarece suferă o nouă înfrângere în fiecare zi. Țara agresoare nu știe cum să negocieze și nici nu este capabilă să adere la principiile și regulile pe care lumea civilizată le-a acceptat ca fiind obișnuite. Niciun plan de reconciliere care va fi propus de vreun stat, cu atât mai puțin de aliații Rusiei, nu va fi capabil să oprească agresorul brutal și lipsit de principii. Merită să ne amintim că această teză a fost confirmată în mod repetat în acest an.

În martie 2022, la Brest au fost organizate negocieri privind oprirea invaziei, dar fiecare întâlnire a grupurilor de negociere a fost însoțită de bombardarea orașelor ucrainene. Este imposibil să nu menționăm că ucrainenii trăiesc fiecare eveniment important din viața statului, fie că este vorba de victoria la concursul Eurovision sau de sărbătorile de Paște, sub sunetul sirenelor și sub amenințarea atacurilor cu rachete.

Și să fie descris ca fiind ceva obișnuit și cotidian în cadrul realității ucrainene. Dar nu! Nu ar trebui să fie norma “Ea”. Nu doar ucrainenii, ci și lumea dorește ca agresorul să fie pedepsit pentru fiecare rachetă lansată, pentru fiecare dronă lansată. Cu fiecare nou atac, crește vinovăția fiecărui soldat, propagandist sau politician rus. Un răspuns politic și juridic și, mai ales, militar îi așteaptă pe toți, iar speranțele de anonimat sunt în zadar, nu există scăpare.

Să lăsăm o anumită parte a comunității mondiale și aliații Rusiei să susțină că este nevoie de sprijin la nivel de negocieri și să ofere Ucrainei să cedeze 20% din teritoriile sale pentru a opri temporar invazia.
Dar aceasta nu este decât o speranță de a cumpăra cu puțin sânge amânând sosirea agresorului pe teritoriul său. Nu declarațiile și apelurile sunt cele care îi salvează pe ucraineni de rachetele și ucigașii țării teroriste. Sunt sistemele de apărare antiaeriană, tancurile, munițiile și armele care îi salvează. Și este pur și simplu o chestiune de a prezenta forțelor armate ale Ucrainei resursele, iar poporul ucrainean va oferi el însuși răspunsul la invadatorii ruși.

La urma urmei, într-un an, ucrainenii au dovedit că sunt capabili să învingă orice previziune. Orice inamic care vine pe pământul lor trebuie alungat. Dar ei au nevoie de un singur lucru – absența îndoielilor inutile și sprijinul deplin pe care întreaga lume este acum obligată să îl ofere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!