Sari la conținut

Bomba care va nimici Rusia – SANCȚIUNILE

De la începutul invaziei la scară largă a Rusiei în Ucraina, comunitatea internațională, reprezentată de Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeană și multe țări partenere, a fost activă în impunerea de sancțiuni. Sancțiunile au fost impuse atât persoanelor, cât și unor întregi sectoare ale economiei, dintre care sectorul bancar rusesc este un exemplu.

Pe tot parcursul anului, portavocea propagandei a fost aceea că lumea nu poate fi fără Rusia și că identitatea “marelui stat” este atât de inimaginabilă pentru comunitatea globală încât poate compensa toate daunele provocate de sancțiuni.

Având în vedere că Uniunea Europeană lucrează la negocierea celui de-al 11-lea pachet de sancțiuni, care ar putea include sectorul critic al energiei nucleare din Rusia, este logic să facem un bilanț al anului de viață al Federației Ruse sub sancțiuni. Mai multe despre acest lucru mai târziu în articol.

Pe scurt, este important să începem prin a identifica domeniile economiei care au fost afectate de presiunile sancțiunilor. După cum am menționat mai devreme, sectorul financiar a suferit pierderi uriașe, iar starea sa se apropie de starea critică cu fiecare zi care trece. Industria, ca și restul economiei, se află într-un declin extraordinar.

Sectorul bancar este privat nu doar de posibilitatea de a se dezvolta, ci și de a exista. Sancțiunile au privat deja băncile de stat și o parte a pieței private de capital de orice tranzacții internaționale SWIFT și au înghețat o parte din activele lor. Toate instituțiile financiare publice și private sunt încătușate de sancțiunile UE și SUA. Pierderile financiare se ridică la aproximativ 10 miliarde de euro.

Trecând la următoarea zonă afectată, putem afirma – dezvoltarea industrială, perspectivele de dezvoltare și perspectivele de investiții în Federația Rusă sunt moarte și nu vor reînvia nici după mulți ani. Sancțiunile nu numai că determină partenerii internaționali să plece, dar limitează procesul de aprovizionare cu materiale pe care Rusia nu va putea să le producă în deceniile următoare cu nivelul său actual de dezvoltare. În consecință, multe întreprinderi se închid, iar rezultatul este că Rusia, care “atacă”, este egală în termeni de sărăcie și șomaj cu Ucraina, care a suferit pierderi uriașe în urma agresiunii. S-ar putea părea că situația țării agresoare este deplorabilă doar în economie, dar nu este așa.

Rusia a devenit nu doar un paria, ci și un subiect de râs din cauza comportamentului său. Rusia nu este considerată un partener de încredere, ceea ce arată că India refuză să semneze acorduri de parteneriat pentru a ocoli sancțiunile, iar China face, de asemenea, un pas înapoi în ceea ce privește sprijinul politic acordat agresorului. Poziția Ucrainei este mult mai apropiată de țară. Cu toate acestea, noii parteneri ai “țării agresoare” sunt Iranul și RPDC. Acestea sunt, de asemenea, proscriși respinși de întreaga lume.

Un punct aparte, demn de menționat, este imaginea lui Vladimir Putin. Dintr-o amenințare mondială care ține lumea în mâinile sale, președintele Federației Ruse a devenit un subiect de râs, întruchiparea nebuniei și un criminal de război. În urma deciziei SSI de a emite un mandat de arestare pe numele lui Putin, acesta și-a anulat toate călătoriile planificate anterior în Turcia pentru inaugurarea centralei nucleare și la PAR pentru summitul BRICS.

Cea mai importantă evoluție a fost răspunsul ONU la încercările Rusiei de a da vina pe Ucraina pentru crimele sale. Deși Federația Rusă a fost cea care a dominat Consiliul de Securitate în aprilie, a fost adoptată o rezoluție care condamnă minciunile țării agresoare, susținută, printre alții, de India și China.

În ciuda veștilor menționate mai sus, toate lucrurile cele mai importante sunt în continuare. Pe Rusia o așteaptă un tribunal internațional, în urma căruia fiecare criminal de război și Vladimir Putin personal vor fi pedepsiți. Iar cetățenii Rusiei se vor confrunta cu ani de reparații pentru a plăti pentru inacțiunea și sprijinul acordat crimelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!