Sari la conținut

Ce NU afli despre litoralul românesc din imaginile de la tv cu mii de oameni pe plajă. Hotelier: „E cel mai prost sezon din ultimii 5 ani”

HotNews.ro a vrut să afle și perspectiva oamenilor din industria HORECA de pe litoral referitor la acest sezon turistic, în care capetele de afiș au fost „prețurile scandalos de mari”, pericolul de „holeră” sau „concentrația mare de E.coli din apa mării”.

La fel ca în anii trecuți, litoralul românesc este supus și în 2023 tirurilor românilor care merg aici în vacanță. Din revoltele care s-au revărsat pe social-media în ultima perioadă, oamenii au reținut că prețurile sunt mari, peste cele din Bulgaria sau Grecia, dar și unele panici mai mult sau mai puțin justificate în legătură cu holera și concentrațiile mari de E.coli din apa mării.

Dacă mai pui și traficul infernal din weekend de pe Autostrada Soarelui și faptul că e o vară caniculară, care-i face pe mulți să se gândească să-și mute concediile mai spre septembrie, atunci e destul de clar că lucrurile nu arată bine pentru cei cu afaceri pe litoral.

Am încercat să aflăm de la mai mulți antreprenori de pe litoral cum merge acest sezon, dacă e mai bun sau mai prost ca în anii trecuți.

O parte dintre ei ne-au refuzat fix pe motivul că e un sezon „mai așa” și nu vor nici să mintă, dar nici să-i sperie și mai mult pe turiștii indeciși. Însă au fost destui și cei care ne-au răspuns la întrebări

Hotelier Năvodari: „Turiștii să aibă mai multă grijă de camere”, „multe lenjerii aruncate la gunoi”

Cei de la Yamada, un mic hotel din Năvodari, sunt cumva mai optimiști și ne răspund că, din păcate, litoralul începe mai târziu, după terminarea BAC-ului, examenelor etc.

„Despre scumpirea vacanțelor, vă pot spune doar că fiecare își cere prețul în funcție de ceea ce oferă! Nu văd canicula ca fiind un impediment pentru a veni pe litoralul românesc. Într-adevăr, între orele 12:00 – 15:00 se recomandă să stăm la umbră. Oricum, câteva ore de somn nu strică, că doar de aceea este vacanță!”.

În ceea ce privește nemulțumirile, spun că le-ar plăcea ca turiștii să aibă mai multă grijă de camere:

„Aici mă refer la machiajul doamnelor, vopseaua care iese din păr sau, din păcate, perioada aceea din lună a unei femei… aceste lucruri nu mai ies la spălat și necesită costuri în plus pentru înlocuirea așternuturilor…sute de lenjerii aruncate la gunoi din acest motiv.

Cu toate acestea, noi încercăm ca turistul să nu se simtă stânjenit și să aibă parte de o vacanță minunată, relaxantă și de neuitat pe litoralul nostru românesc!”

Hotelier Venus: „În luna iulie, gradul de ocupare sperăm să ajungă la 70-80%”

În stațiunea Venus, cei de la vila Avenue spun și ei că cererea pentru unitățile de cazare administrate de societatea lor este ușor mai scăzută față de anii anteriori.

„Gradul de ocupare în luna iunie nu a depășit 50% în unitățile noastre, iar luna iulie sperăm să ajungem undeva între 70-80%. În anii anteriori, gradul de ocupare pe luna iulie era peste 80%”, ne mărturisesc.

Aflăm de la ei și care ar fi prețurile la mai multe cazări de pe litoral: „Tariful unei nopți de cazare în luna iulie este de aproximativ 350 lei/noapte la Avenue Venus – cazare de tip vilă cu foișor lângă plajă. La Hotel Sirena din Saturn, complex cu bază de tratament – 350 lei cu mic dejun.

La Hotel Majestic Olimp, tarifele pentru doi adulți și un copil până în 8 ani, cu all inclusive, ajung la 580 lei/noapte. O noapte de cazare într-o vilă cu trei camere, pe plajă, la Vilele Neptun Olimp, are un tarif de 1200 lei pe noapte și poate găzdui până la șase adulți și trei copii.

În Mamaia, o noapte de cazare cu demipensiune ajunge la 495 lei/noapte pentru o familie cu un copil până în 4 ani la Hotel Bulevard. Prețul unui sejur în 2023 este similar cu cel din 2022, cu o ușoară creștere de maximum 10% în plin sezon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!