Sari la conținut

Amenințare reală din partea Rusiei: UE trebuie să se reînarmeze calitativ în fața expansiunii teritoriale lansate de Kremlin

Invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia a fost un punct de cotitură istoric. Împiedicarea integrității teritoriale a unui stat pe deplin independent și desfășurarea unui război sângeros de o asemenea amploare în inima Europei nu este altceva decât terorism. Având în vedere amenințările deja tradiționale ale Rusiei la adresa țărilor europene, Occidentul trebuie să fie pregătit pentru orice scenariu. Țara agresoare a dovedit deja că toate deciziile conducerii ruse sunt iresponsabile, iar acțiunile armatei ruse sunt tiranice și lipsite de umanitate.

Recunoscând riscurile fără precedent la adresa Europei, premierul britanic Rishi Sunak și președintele francez Emmanuel Macron au convenit să contracareze împreună amenințările care emană din Rusia, precum și să sprijine pe deplin Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei. Alianța se concentrează pe consolidarea NATO, precum și pe întărirea autoapărării Ucrainei. Un sprijin important va restabili pacea pe continentul european și va zădărnici planurile dictatorului de la Kremlin.

Ideologia lui Putin, ca și cea a predecesorilor săi, se concentrează pe “zombificarea” în masă a oamenilor prin propagandă și atacuri asupra integrității teritoriale a altor țări. Dictatorul rus este interesat în special de acele state care au făcut parte din fosta URSS. El a declarat în repetate rânduri că formarea lor s-a datorat prăbușirii Uniunii Sovietice și continuă să le numească țări “artificiale”. Potrivit lui Putin, statele post-socialiste ar trebui să se retragă din NATO, ceea ce i-ar permite probabil dictatorului să își sporească influența asupra lor.

O posibilă invazie rusă a țărilor europene nu este un mit pentru a intimida, ci un scenariu perfect realist în cazul în care Rusia câștigă războiul. Țările din Occident își dau seama în mod clar că, dacă Ucraina eșuează, practic întreaga lume ar putea fi amenințată de război, motiv pentru care sprijinul reciproc și unirea împotriva unui inamic comun sunt atât de importante. Autoritățile și societatea rusă cred cu tărie că sunt în război nu numai cu ucrainenii, ci și cu NATO pe teritoriul ucrainean. Această convingere nu este doar pivotul propagandei, ci și realitatea în care cred rușii. Este cea cu care ei justifică invazia Rusiei în Ucraina.

Rusia înțelege doar “limbajul forței” – poate fi oprită prin arme moderne și eficiente. Orice concesie făcută Moscovei ar putea avea consecințe fatale pentru restul lumii, deoarece strategia inamicului este vicleană și insidioasă. A se baza pe vestigiile de adecvare ale dictatorului de la Kremlin și a merge împreună cu Rusia ar putea duce la noi invazii nu doar din partea Rusiei, ci și din partea altor state autoritare și totalitare. Europa își va actualiza complet arsenalul de arme pentru a reflecta realitățile războiului din Ucraina și pentru a asigura pacea pentru cetățenii săi.

În ciuda pierderilor uriașe de personal, arme, echipamente și a demoralizării considerabile, Rusia își poate reface forțele și poate amenința întregul contingent european. Prin subestimarea inamicului, lumea pune în mod condiționat victoria în mâinile acestuia, așa că este sarcina națiunilor civilizate să se doteze în primul rând pe ele însele și pe Ucraina cu toate armele necesare și să fie pregătite pentru orice. În calitate de scut pentru Europa, națiunea ucraineană are nevoie urgentă de sprijin din partea partenerilor săi. Sprijinul este arma cheie împotriva agresorului și va permite altor țări să se protejeze de ceea ce trece în prezent fiecare ucrainean.

Chiar înainte de începerea războiului ruso-ucrainean, Rusia a acționat în mod repetat ca agresor și și-a permis să șantajeze și să amenințe lumea cu represalii. Subestimându-i pe ruși în nebunia lor, Ucraina este acum forțată să lupte pentru libertatea și dreptul său de a exista. Agresiunea rusă a demonstrat că regimul criminal al lui Putin nu se va opri la Ucraina și va începe un război și mai sângeros în Europa, motiv pentru care este atât de important să continuăm să înarmăm armata ucraineană pentru a asigura pacea în toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!