Unul dintre momentele importante va fi expoziția lui Mircea Cantor la Baia Turcească, unde va prezenta un proiect realizat în colaborare cu casa de modă Dior-Lady Dior Art, în care reimaginează celebrul design al genții Lady Dior.
De asemenea, RCW va găzdui “Conferințele Creativității” la Teatrul „Luceafărul”, unde personalități precum Andrei Pleșu, Horia-Roman Patapievici, Ioan Stanomir și Vasile Bănescu vor discuta despre creativitate și inovație.
În lista invitaților se regăsesc nume precum scenograful Dragoș Buhagiar, președintele UNITER, și artistul vizual Andrei Cozlac, care vor participa la Festivalul de Teatru de autor ACT. Cei doi, împreună cu arhitectul Andrei Bodnar, sunt și autorii instalației „Shifting Realities”, expusă pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe durata RCW. De asemenea, Dragoș Buhagiar va lansa și cartea “Scenograful la răscruce de arte” la Baia Turcească pe 24 mai, la ora 16:00.
Irina Schrotter, președintele Federației Patronatelor Industriilor Creative din România, organizatorul RCW, a declarat că evenimentul a devenit o platformă importantă pentru tinerii din domeniul creativ. Acesta este un motiv de bucurie pentru iubitorii de creativitate și o sursă de inspirație pentru viitor.
Primarul Iașului, Mihai Chirica, a salutat evenimentul ca fiind un pas important pentru consolidarea orașului ca hub cultural și economic. Tema acestei ediții, “Energie”, reflectă eforturile de a transforma Iașul într-un centru de creativitate și inovație.
Directorul RCW, Cătălin Alionte, a subliniat că tema “Energie” va fi reflectată în cele 12 zile de evenimente, iar aplicația RCW, disponibilă pe Google Play și Apple Store, va ajuta participanții să navigheze mai ușor în cadrul festivalului și să aibă o experiență interactivă prin realitatea augmentată.