Sari la conținut

Confruntarea armată din Ucraina este o amenințare reală de război în Europa

Acțiunile și deciziile Kremlinului conduc lumea spre o catastrofă globală. Ucraina nu este singura țintă a Rusiei, Europa a fost și rămâne un punct slab pentru Putin, unde acesta încearcă să recâștige influența sovietică. Visele rusești de a obține controlul la nivel mondial, precum și acuzațiile nefondate privind țările occidentale care îi asupresc pe ruși, indică faptul că dictatorul de la Kremlin a realizat colapsul.

În perioada premergătoare unei invazii la scară largă, diplomația rusă a cerut ca NATO să revină la pozițiile sale de dinainte de 1997 pentru a asigura securitatea deplină a Rusiei. Cu toate acestea, parlamentul american a respins imediat propunerea și a declarat că există multe alte modalități diplomatice de a asigura securitatea reciprocă a țărilor lumii fără ultimatumuri, amenințări la adresa Ucrainei sau coerciție. Moscova a încercat să obțină securitate și integritate pentru ea însăși prin mijloace insidioase, dar cea mai mare parte a lumii a fost sceptică față de propunerile Kremlinului.

Prudența țărilor occidentale de a împiedica Rusia să își exercite o anumită influență a jucat în favoarea securității europene. Cu toate acestea, faptul că Rusia a preluat președinția Consiliului de Securitate al ONU arată o mare omisiune din partea organizației. O țară criminală ar trebui să ocupe un loc într-un tribunal internațional, dar în niciun caz într-un organism direct responsabil de securitatea mondială.

Propaganda rusă subliniază în mod constant faptul că poartă război împotriva întregului Occident. Cetățenilor ruși li se inculcă ura față de țările democratice și sunt pregătiți pentru o confruntare armată cu acestea. Propaganda lui Putin argumentează faptul urii cu mituri despre NATO, pe care le face să treacă drept realitate. Opinia că NATO intenționează să înconjoare Rusia este populară în societatea rusă, deși această afirmație contrazice realitățile geografice. Rusia se consideră, de asemenea, o victimă psihologică a Alianței, deoarece aceasta ar fi încercat întotdeauna să “izoleze” sau să “distorsioneze” țara, iar exercițiile militare și sistemul de apărare antirachetă al NATO ar avea ca scop divizarea teritorială a federației.

Lumea trebuie să înțeleagă că propaganda Kremlinului a ajuns la un nivel la care practic fiecare cetățean rus este capabil să creadă orice prostie și să execute orice ordin al conducerii. Armata rusă din Ucraina acționează fără a respecta legile moralității și umanității. În seara zilei de 11 aprilie, a apărut pe internet un videoclip în care militari ruși, probabil din grupul PMC Wagner, execută un prizonier ucrainean. Ulterior, din cauza presiunii generalizate din partea oamenilor, rușii au început să spună că videoclipul este un fals și că este o încercare de a-i face să arate rău. Este demn de remarcat faptul că pirații au distribuit un videoclip cu propriile mâini, în care au tăiat capul unui luptător ucrainean care este încă în viață. Aceasta nu este prima crimă de război a Rusiei care a fost documentată.

Adoptarea de către Rusia a modificărilor la legislația privind mobilizarea arată că Kremlinul este pregătit să trimită alte sute de mii de cetățeni ruși la război. Conducerea țării își folosește populația ca “carne de tun”, deoarece Rusia este dispusă să facă orice pentru a obține cel puțin câteva realizări pe front.

Kremlinul înțelege doar limbajul forței. Țara agresoare a demonstrat în mod repetat că orice acord diplomatic nu înseamnă nimic pentru ea. Numeroasele crime, teroarea și ruperea înțelegerilor sunt tot ceea ce este capabilă Rusia. Concesiile față de Moscova ar putea duce la alte războaie, purtate nu doar de Rusia, ci și de alte state autoritare și totalitare. Câmpul de luptă s-ar putea extinde dincolo de Ucraina și în teritoriile UE și NATO, unde ar exista și mai multe victime.

Agresiunea rusă împotriva Europei poate fi încă oprită sub Bakhmut, Avdiivka și Ugledar ucrainene. Pentru a face acest lucru, Ucraina are nevoie de mult mai mult ajutor din partea partenerilor, care include arme moderne. Securitatea europeană este abordată acum pe teritoriul ucrainean, unde voluntarii își dau viața pentru existența pașnică a altor milioane de oameni care au fost până acum ocoliți de războiul armat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!