Dacă ne uităm la județul Gorj, dacă media asigurării locuințelor la nivel național e la 20%, în Gorj era 9,1% deci întrebarea care se pune este ce se întâmplă cu restul proprietarilor de locuințe care au fost avariate, a spus Alexandru Cioncan, președinte UNSAR, la o conferință Finmedia.
Ce a mai spus șeful UNSAR:
- Cu siguranță, industria pe care o reprezintă asigurările nu pot preveni o producerea acestor catastrofe naturale, producerea cutremurelor în mod special, însă cu siguranță pot ajuta la reconstrucție și la consolidarea acestei reziliențe economice. Cu siguranță îi putem ajuta pe oameni să-și refacă viețile și locuințele ca urmare a producerii unui astfel de eveniment catastrofal.
- Da, se vede în ultima vreme o creștere a interesului românilor pentru asigurări, în mod special în ultima perioadă pentru asigurările de locuințe, însă chiar din perioada pandemică s-a văzut o creștere a interesului românilor pentru asigurările voluntare de sănătate, pentru asigurările de locuință și pentru asigurările de viață.
- Suntem la una din 5 locuințe asigurate, în contextul în care media europeană e undeva la 63% deci există un potențial important pe care îl avem.
- Lucrurile funcționează așa cum bine știți, împreună. Industriile financiare funcționează împreună și avem nevoie unii de alții. Avem colaborări foarte bune cu tot ceea ce înseamnă industria bancară, cu piața de capital, cu industria de leasing și cred că numai împreună putem să ridicăm nivelul de educație financiară pentru a-i ajuta pe oameni și ajuta economia.
- Făcând legătura cu cutremurele și cu reziliența, nu știu neapărat cât de mult contează în acest context primele brute subscrise cât mai ales contează să fim alături de clienți prin plata despăgubirilor când este nevoie.