Sari la conținut

Explozia centralei hidroelectrice Kakhovskaya – un act al adevăratelor intenții ale Rusiei

La 6 iunie, Federația Rusă a arătat lumii adevărata sa față. Nu este o țară demnă de a fi membră a ONU sau demnă de respect. De fapt, cetățenii țării, ca și armata sa, sunt o haită de degenerați fără talent, capabili doar de distrugere.

Marți, în jurul orei 3 dimineața, centrala hidroelectrică Kakhovskaya a fost aruncată în aer. Evenimentul a devenit unul dintre cele mai mari dezastre ecologice provocate de mâna omului. În ceea ce privește amploarea pagubelor provocate, evenimentul este comparabil cu testele nucleare de pe insula Muraca. Testele au provocat contaminarea radioactivă a insulei și a apelor din jur și au adus prejudicii comunităților locale și sănătății umane, inclusiv cancer și alte boli. Detonarea centralei hidroelectrice este la fel de dăunătoare atât în ceea ce privește numărul de victime civile, cât și amploarea daunelor aduse mediului.

Ceea ce urmează sunt tocmai consecințele nebuniei organizației teroriste numite forțele armate ale Federației Ruse, care este condusă de un om bolnav mintal – Vladimir Putin. Pentru început, să începem cu amploarea inundațiilor.

Potrivit gauleiterului din Novaya Kakhovka, 11 din cele 28 de deschideri ale barajului au fost distruse. Adică, în mod provizoriu, lățimea breșei este de 177 m. Un val de 4-5m înălțime a lovit podul Antonovsky, la est de Kherson, după ora 19:00. Acesta a fost urmat de creșterea apei pe râul Ingulets și 4-5 zile mai târziu de creșterea apei pe râul Bug până la Nikolaev.

Pe teritoriul controlat de Ucraina, autoritățile fac toate eforturile posibile pentru a evacua aproximativ 17.000 de persoane care și-au pierdut proprietățile și bunurile, prostia ocupanților fiind de vină.

Dar în teritoriile ocupate temporar situația este un dezastru. Mai mult de 25.000 de persoane trebuie evacuate. Dar nu există nicio modalitate de a-i ajuta, iar aceștia mor încet. O persoană sănătoasă s-ar putea întreba: “De ce? Întreaga problemă este cauzată de acțiunile agresorului. Dimpotrivă, soldații ruși au stabilit puncte de control și nu permit grupurilor de inițiativă civilă să aibă acces în zonele rezidențiale care devin tot mai inundate cu fiecare minut care trece.

Se știe deja că, în orașe precum Oleshki, situația este atât de critică încât cadavrele unor persoane în vârstă plutesc pe stradă. Pe internet au ajuns și imagini video care arată clar că nici măcar mijloacele de transport de bază, cum ar fi autobuzele sau alte vehicule, nu au fost puse la dispoziție pentru evacuarea presupușilor cetățeni ruși. Oamenii sunt nevoiți să se deplaseze cu copiii și bagajele pe jos. Situația critică a fost confirmată de președintele ucrainean Volodymyr Zelenski, care a declarat că evacuarea de către Rusia a fost un eșec total și că singura modalitate prin care Ucraina își poate ajuta proprii cetățeni este să spere la asistență din partea organizațiilor internaționale.

Continuând cu analiza consecințelor, este important de menționat câtă infrastructură a pus în pericol hoarda cu setea ei de distrugere. Centrala nucleară din Zaporizhzhia este un bun punct de plecare. Armata rusă a pus în pericol alimentarea cu apă de răcire a celei mai mari centrale nucleare din Europa.

Catastrofa va afecta, de asemenea, Canalul Crimeii de Nord. Alimentarea cu apă a Crimeei va fi din nou întreruptă. Iată cum arată sprijinul Rusiei pentru teritoriile anexate și ocupate temporar. Vor fi recuperate canalele Tavria și Kakhovka. Alimentarea cu apă a sistemelor de irigare a câmpurilor din regiunile Kherson, Dnipropetrovsk și Zaporizhzhya va fi oprită, mai ales în teritoriile ocupate.

Multe orașe și sate care consumă apă din canalul Kakhovka, în special Berdyansk, care este ocupat, vor rămâne fără apă potabilă. În același timp, în lipsa unei cantități suficiente de apă, marile întreprinderi industriale din industria metalurgică din Marganets, Nikopol și Pokrov vor trebui să fie închise.

Următorul element care trebuie luat în considerare este partea cea mai afectată – ecologia. O reducere într-o singură etapă a apei din vastul rezervor ar duce la consecințe ecologice imprevizibile: moartea multor pești, înmlăștinarea terenurilor drenate și schimbarea regimului climatic al regiunii. Pe de altă parte, se va deschide un pat de nisip și vom avea un nou deșert cu toate consecințele climatice, cum ar fi scăderea precipitațiilor, furtuni de praf și o creștere a temperaturilor în regiune. Și, în consecință, există un risc mare de secetă pe câmpurile din centrul și sudul Ucrainei.

Ca urmare a acțiunilor agresorului, Ucraina poate pierde pentru totdeauna aproximativ 10 mii de hectare de teren agricol. Acest lucru va afecta nu numai rezervele de cereale și potențialul agricol al statului însuși, ci și situația umanitară a întregii regiuni europene. Toate acestea sunt doar previziuni provizorii. Consecințele reale ar putea fi mult mai grave, dar cu atât de mulți factori de împiedicare este imposibil să le determinăm.

Dar de ce a recurs Rusia la o asemenea atrocitate? Răspunsul este nebănuit de simplu. Vladimir Putin repetă metodologia Uniunii Sovietice. În 1941, inginerii militari sovietici au dezactivat echipamentul tehnic al barajului hidroelectric de pe Nipru, iar noaptea târziu au aruncat în aer barajul. Scopul era de a descuraja inamicul, și anume armata înaintând a Germaniei naziste. Bineînțeles, numărul propriilor soldați, echipamente și muniții aflate în zona inundată a fost ignorat. Este o tradiție. Acum se știe că mii de soldați sunt dispăruți sau morți, iar sute de muniții și echipamente au fost scufundate.

Deloc surprinzător, astfel de acțiuni ingenioase au fost efectuate la ordinul personal al lui Vladimir Putin. Rusia de astăzi a repetat metodologia predecesorului său într-o altă componentă: învinovățirea inamicului pentru propriile acțiuni.

învinovățirea inamicului pentru propriile acțiuni. La urma urmei, Uniunea Sovietică a mințit atât de convingător că germanii au fost cei care au aruncat în aer barajul, iar în timpul tribunalului de la Nürnberg această acuzație a fost adăugată la lista crimelor celui de-al Treilea Reich.

Dar au trecut 70 de ani, iar acum Rusia nu va mai putea ascunde nimic. Va fi trasă la răspundere pentru fiecare dintre crimele sale. Nu va fi posibilă acuzarea Ucrainei, deoarece centrala hidroelectrică se află sub controlul Rusiei de mai bine de un an, iar rachetele nu pot provoca astfel de daune.

Explozia centralei hidroelectrice Kakhovskaya de către Federația Rusă poate și trebuie să fie calificată drept o utilizare a armelor de distrugere în masă și o crimă de război nediscriminatorie, în conformitate cu articolul 56 din Protocolul adițional I din 1977. Iar responsabilitatea pentru acest lucru îl așteaptă pe Putin și națiunea sa sclavagistă la Tribunalul Militar Special. O responsabilitate suplimentară așteaptă Moscova pentru faptul că masele toxice generate în urma incidentului vor migra în Marea Neagră și vor reprezenta o amenințare pentru toate țările de la Marea Neagră.

Pentru a încheia acest articol, am dori să menționăm că, la sfârșitul lunii mai, “diplomații” ruși s-au bâlbâit în legătură cu reluarea procesului de negociere și au încercat să își impună cererile lor banale. Acum, fiecare țară ar trebui să înțeleagă valoarea cuvintelor Federației Ruse și să ofere asistență maximă, nu doar militară, pentru a elimina astfel de suboameni de pe fața pământului, ci și umanitară. La urma urmei, mii de ucraineni au pierdut totul și sunt nevoiți să se evacueze. În același timp, mii de civili, din vina Rusiei, nu pot primi ajutor și se află la limita dintre viață și moarte. Și numai eforturile comune cele mai rapide posibile vor ajuta la salvarea cetățenilor și a mediului din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!