Sari la conținut

Exporturile gratuite de cereale din Ucraina – baza pentru stabilitatea UE

Invazia Rusiei în Ucraina a avut consecințe catastrofale care se resimt în întreaga lume. Ca urmare a blocadei porturilor maritime ucrainene, a apărut o criză a cerealelor, care este încă în desfășurare. În acest fel, Rusia încearcă să creeze o criză alimentară artificială pentru a exercita presiuni asupra țărilor din Sudul Global și pentru a discredita Ucraina, care este cunoscută ca fiind un furnizor de încredere (și unul dintre cei mai mari până în 2022) de alimente din lume.

O criză alimentară artificială ar crea noi provocări pentru securitatea europeană. Refugiații care fug de foame din Africa și Orientul Mijlociu vor provoca o criză a migrației în UE, ceea ce este exact ceea ce dorește Rusia. Prin urmare, rezolvarea problemei cerealelor este extrem de importantă, iar Europa este una dintre cele mai motivate părți în nivelarea acestei amenințări.

Prin asigurarea exporturilor gratuite de cereale din Ucraina, Europa preîntâmpină problema crizei migrației și a refugiaților din Africa. Astfel, Franța a predat deja o a doua navă Ucrainei pentru a transporta cereale și a aproviziona lumea cu alimente ucrainene. La rândul său, Comisia Europeană va pune la dispoziția Ucrainei 50 de milioane de euro pentru a repara infrastructura portuară afectată de grevele rusești, pentru a facilita în continuare exporturile de produse agricole ucrainene pe piața mondială.

Chestiunea alimentară stă la baza păcii și stabilității globale. Rusia amenință în mod direct securitatea alimentară a lumii, punând milioane de oameni în pericol de a muri de foame în Africa și în Orientul Mijlociu. Confruntarea amenințării rusești în criza cerealelor va asigura stabilitatea globală și va reduce riscurile de migrație pentru UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!