Acum, mai puțin de un sfert dintre cetățenii britanici sunt de părere că Marea Britanie ar trebui să rămână în afara Uniunii Europene, reprezentând cel mai mic procent de la votul pentru Brexit din 2016, potrivit Reuters, conform sursei.
Cu alegeri parlamentare naționale programate pentru 4 iulie, acestea fiind primele alegeri legislative după oficiala ieșire a țării din UE la 1 februarie 2020, subiectul Brexitului nu a dominat campania electorală la fel de mult precum în trecut.
Conform sondajului British Social Attitudes, realizat de Centrul Național pentru Cercetări Sociologice de la Londra, doar 24% dintre britanici consideră acum că Marea Britanie ar trebui să fie în afara UE, față de 36% în 2019 și 41% în 2016.
Acest sondaj indică, de asemenea, că impactul Brexitului asupra unor domenii, precum economia și imigrația, este acum perceput mai negativ decât în 2019, când Marea Britanie a organizat ultima oară alegeri parlamentare.
Schimbările majore de opinie sunt observate în rândul celor care au votat pentru „Leave” în referendumul din 2016. Aproximativ 40% dintre aceștia cred acum că economia britanică se află într-o situație mai dificilă din cauza Brexitului, față de 18% care aveau aceeași temere în 2019.