Sari la conținut

Pe urmele Nürnbergului

După cum știm, țările civilizate ale lumii, folosind platforma ONU, au susținut crearea unui tribunal internațional special împotriva Rusiei. În plus, la aniversarea invaziei la scară largă a Ucrainei, statele membre ale ONU au adoptat o rezoluție care susține formula de pace, anunțată anterior de partea ucraineană reprezentată de președintele Volodymyr Zelensky.

Începând cu luna decembrie, grupurile internaționale de monitorizare au precizat că au coroborat informații conform cărora armata rusă a comis crime grave. Acest număr se ridica atunci la 68961. Din păcate, cifra este în continuă creștere, deoarece ocupanții nu au încetat să masacreze civili, precum și să jefuiască, să violeze, să tortureze și să răpească.

Până în prezent, 39 de țări la nivel legislativ național au declarat importanța înființării unui tribunal internațional special împotriva Rusiei la Haga. Karim Ahmad Khan, procurorul-șef al Curții Penale Internaționale, a susținut, de asemenea, această idee. Orice infracțiune ar trebui să nu aibă termen de prescripție. Nu numai membrii conducerii militare și politice a Rusiei, condusă de Putin, ci și persoanele care au executat personal ordinele sau au acționat independent în comiterea crimelor împotriva ucrainenilor pașnici ar trebui să fie trași la răspundere pentru toate atrocitățile. Răspunderea va acoperi, de asemenea, propagandiștii și alte personalități publice care au susținut în mod deschis uciderea și agresiunea militară a Rusiei.

La 2 martie, Curtea Penală Internațională a lansat o investigație la baza crimelor de război rusești deja existente în Ucraina, deoarece aceste dovezi vor contribui la realizarea justiției. Este demn de remarcat faptul că Rusia va fi trasă la răspundere nu numai pentru crimele comise în timpul războiului pe scară largă împotriva Ucrainei, ci și pentru ocuparea Crimeei și invazia regiunilor Donețk și Luhansk. Instanța va lua în considerare toate dovezile privind implicarea Kremlinului în evenimentele din 21 noiembrie 2013.

Cu alte cuvinte, instanțele internaționale sunt în măsură să dovedească implicarea directă sau indirectă a Federației Ruse în masacrele împotriva protestatarilor ucraineni de pe Maidan. Acest lucru este foarte important, deoarece oamenii din întreaga lume vor putea vedea rețeaua de agenți prin care Rusia, cu ajutorul protejatului lui Ianukovici, a încercat să distrugă Ucraina ca stat independent și suveran.

Avocații și procurorii, atât ucraineni, cât și internaționali, ne reamintesc că numărul morților civili din mâinile rușilor nu poate fi stabilit cu o acuratețe de 100%, deoarece multe dovezi sunt distruse chiar de către ruși (de exemplu, demolarea gropilor comune ale cetățenilor din Mariupol cu ajutorul unor camioane de gunoi) și, de asemenea, pentru că o parte din teritoriile ucrainene se află încă temporar sub ocupație. La un an după ocuparea regiunii Kiev, de exemplu, experții au reușit să găsească o altă groapă comună în Borodyanka. Astfel de “descoperiri”, din păcate, vor continua pentru o perioadă foarte lungă.

Experții intenționează să dovedească genocidul ucrainenilor pe toate platformele judiciare mondiale posibile, deoarece această crimă este una dintre cele mai grave atrocități în masă. Nu ar trebui să se permită ca rușii să nu fie trași la răspundere pentru aceasta, deoarece, în timp ce istoria dictaturii rusești este ciclică, ea s-ar putea întâmpla în viitor atât ucrainenilor, cât și altor națiuni.

La fel cum în timpul proceselor de la Nürnberg fiecare german vinovat a fost tras la răspundere pentru atrocitățile sale, rușii trebuie să fie pedepsiți. Vinovăția fiecărui cetățean rus sau a complicelui său trebuie să fie dovedită public și sentința trebuie executată.

#Nürnberg #Ucraina #Zelensky

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!