Sari la conținut

Piscina din Râmnicu Sărat închisă după moartea unui adolescent. Ce probleme au fost descoperite de autorități

În urma decesului fulgerător al unui adolescent de 16 ani din Buzău, piscina din Râmnicu Sărat unde acesta a înotat a fost închisă de către Protecția Consumatorului Buzău. Familia băiatului suspectează că el ar fi contractat o bacterie din apă.

Nereguli descoperite la piscină

Autoritățile au efectuat un control la piscină, în urma căruia au fost descoperite multiple probleme. Apa conținea alge, iar analizele de calitate a apei nu erau realizate. În zona de alimentație, inspectorii au găsit produse alimentare fără etichete clare de fabricare și expirare. Ca rezultat, s-au aplicat trei amenzi în valoare totală de 35.000 de lei și s-a dispus închiderea piscinei.

Detalii oferite de Protecția Consumatorului

Potrivit Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Buzău, piscina nu deținea buletine de analize fizico-chimice și microbiologice ale apei. De asemenea, nu existau registre cu rezultatele acestor analize, concentrațiile de clor rezidual, valorile pH-ului, temperatura apei sau frecvența de schimbare a apei, care ar trebui să fie de o treime din volum zilnic.

Suspiciuni ale familiei

Familia tânărului, care a decedat la Institutul Matei Balș din Capitală, consideră că acesta a luat o bacterie din piscina din Râmnicu Sărat. Inițial, băiatul s-a prezentat la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat cu vărsături, la scurt timp după ce a vizitat piscina. A fost diagnosticat cu insolație și trimis acasă. Câteva zile mai târziu, starea lui s-a agravat, prezentând vărsături, diaree, dureri musculare și febră, motiv pentru care a fost transferat la București cu diagnosticul de stare toxicoseptică.

Poziția DSP Buzău

Direcția de Sănătate Publică Buzău a intervenit după mediatizarea cazului. Dr. Carmen Scântei, epidemiolog-șef la DSP Buzău, a declarat că instituția verifică periodic calitatea apei din piscinele județului și că va recolta probe de la piscina unde a înotat băiatul. Deși au existat speculații privind un caz de meningită, DSP Buzău nu a primit confirmări oficiale de la Institutul Matei Balș.

Clarificări privind cazul de meningită

Dr. Carmen Scântei a explicat că, la prima prezentare a tânărului la spital, nu existau semne de meningită. Totuși, se vor efectua investigații suplimentare pentru a stabili cauza exactă a decesului. Familia băiatului crede că acesta a contractat o bacterie din apa piscinei, dar medicul epidemiolog consideră că, având în vedere popularitatea piscinei și condițiile caniculare, ar fi fost mai multe cazuri dacă ar fi fost vorba de o infecție transmisă prin apă.

Concluzie

Toate persoanele care au intrat în contact cu băiatul, inclusiv bunica lui, sunt sănătoase. În cazul în care se confirmă meningita, va fi necesară o puncție lombară pentru a determina tipul exact de meningită, bacteriană sau virală.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!