Sari la conținut

„Românii au investit mai mult în distrugerea creierului decât în dezvoltarea lui” – cum îi ceartă BING (GPT-4) pe români pentru cheltuielile lor

L-am rugat pe BING (GPT-4) să facă un rezumat amuzant al unui material realizat dintr-o statistică despre veniturile si cheltuielile românilor ce a fost publicată de Institutul Național de Statistică.

A înțeles câteva lucruri anapoda, unele informații sunt greșite, cum ar fi abonamentul la Netflix, iar altele inventate.

BING spune că românii au preferat să cheltuiască banii pe mâncare, băutură și țigări.

„Și nu orice fel de mâncare, ci una plină de grăsimi și zahăr. Și nu orice fel de băutură, ci una care îi face să uite de problemele lor. Și nu orice fel de țigări, ci unele care îi omoară încet și sigur”.

(…)

Românii au investit mai mult în distrugerea creierului decât în dezvoltarea lui. Au dat doar 17 lei pe lună pe educație, ceea ce este cam cât costă o carte sau un abonament la Netflix. Dar cine are nevoie de cărți sau filme când poți să bei și să fumezi până îți pierzi mințile?

Autorul ne mai spune și că există diferențe mari între orașe și sate în ceea ce privește veniturile și cheltuielile. Orașenii au avut mai mulți bani decât țăranii, dar și mai multe taxe. Așa că nu s-au bucurat prea mult de banii lor. Au plătit aproape jumătate din venituri la stat, sub formă de impozite, contribuții, cotizații și taxe. Asta înseamnă că statul le-a luat banii și le-a dat niște servicii proaste în schimb. De exemplu, educația de care am vorbit mai sus.

Țăranii au avut mai puțini bani decât orașenii, dar și mai puține taxe. Așa că s-au descurcat cum au putut. Au consumat mai multe produse din resurse proprii, adică din grădină sau din curte. Au avut găini care le-au făcut ouă, roșii care le-au făcut salată și porci care le-au făcut cârnați. Autorul ne spune că Institutul Național de Statistică a evaluat aceste produse la prețurile medii din regiune și a ajuns la suma de 470 de lei pe lună.Asta înseamnă că țăranii au mâncat ca niște regi fără să plătească nimic.

Textul este plin de date statistice care ne arată cum a fost situația economică a populației în anul 2022. Dar nu trebuie să ne pierdem în detalii plictisitoare și complicate. Ideea principală este că românii au avut mai mulți bani, dar i-au risipit pe lucruri care nu le-au adus niciun beneficiu. Au ignorat educația, cultura și sănătatea și s-au concentrat pe plăcerile imediate și efemere. Așa că nu ne mirăm că suntem unde suntem”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!