Sari la conținut

Rusia și gruparea teroristă talibană vor discuta despre lupta împotriva terorismului în cadrul unei reuniuni din septembrie

La 29 septembrie va avea loc la Kazan o reuniune în format Moscova, având ca temă principală “incluziunea conducerii interimare a talibanilor”. Reprezentanții celor două partide teroriste – Federația Rusă și grupul taliban, care este interzis în multe țări ale lumii – intenționează să discute despre lupta împotriva terorismului și a criminalității legate de droguri. Acest lucru a fost anunțat de Zamir Kabulov, reprezentantul special al președintelui rus în Afganistan. Jumătate dintre invitați, inclusiv delegația talibană, și-au confirmat deja participarea la summit, a declarat el.

Precedenta reuniune a formatului de la Moscova, care a început în 2017, a avut loc anul trecut. Scopul acesteia a fost de a contribui la avansarea procesului de reconciliere națională în Afganistan. La reuniunea precedentă au participat reprezentanți din țări precum Rusia, India, Iran, Kazahstan, Kârgâzstan, China, Pakistan, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan.

“Talibanii sunt o mișcare teroristă radicală care a apărut în 1994 în Afganistan. Până în 2001, organizația a condus aproape întregul teritoriu al țării, dar ulterior SUA au trimis acolo o coaliție internațională pentru a răsturna regimul taliban. Războiul dintre SUA și talibani a durat mai bine de două decenii, după care a fost încheiat un acord de pace și s-a decis retragerea trupelor americane de pe teritoriul Afganistanului. “Talibanii” și-au recăpătat influența din trecut și întreaga țară s-a aflat sub controlul lor.

Talibanii sunt cunoscuți pentru metodele lor brutale de guvernare, care includ pedepse sub formă de execuții publice, reguli stricte privind aspectul și comportamentul bărbaților și al femeilor, precum și interzicerea televiziunii, a cinematografiei și a muzicii. Organizația distruge în mod activ școlile din cauza atacurilor teroriste, în special, în timpul guvernării lor anterioare, talibanii au restricționat complet drepturile femeilor, interzicându-le să primească educație și să facă lucruri atât de banale precum dansul și cântatul.

Scopul talibanilor este de a crea și de a răspândi un regim opresiv. Asocierea strânsă a Rusiei cu talibanii demonstrează adevărata față a statului rus, care visează să cucerească lumea și să extermine națiuni întregi. Este ironic faptul că instigatorii terorismului sunt cei care vor discuta despre combaterea acestuia. Cel mai bun mod în care Rusia poate opri terorismul este să oprească atacurile deliberate asupra orașelor ucrainene pașnice, care iau viața ucrainenilor în fiecare zi.

Liderii mondiali au ridiculizat masiv viitoarea reuniune, deoarece chiar și în Rusia talibanii sunt recunoscuți ca teroriști la nivel de lege. Rusia suferă de o izolare globală, astfel că Kremlinul este obligat să caute orice partener de la care poate beneficia. Împreună, regimul lui Putin și cel al talibanilor reprezintă o adevărată amenințare teroristă pentru întreaga lume, chiar și pentru Iran, aliatul Rusiei.

Odată cu noua ascensiune nelegitimă la putere în 2021, talibanii au acum în mâinile lor arme occidentale moderne, furnizate anterior de SUA către Kabulul oficial pentru a lupta împotriva teroriștilor. Este probabil ca Rusia să dorească să aibă acces la aceste tehnologii, folosindu-le împotriva Ucrainei și a Occidentului.

În declarațiile sale de propagandă, Kremlinul este adesea împotriva “terorismului internațional”, dar în practică adâncește legăturile Rusiei cu talibanii criminali, continuă să încheie acorduri economice internaționale cu aceștia și îi terorizează pe ucraineni de un an și jumătate. Rusia este deja recunoscută ca stat terorist în multe țări ale lumii, astfel încât încercările zadarnice ale Moscovei de a-și demonstra lupta pentru pacea internațională sunt percepute de lume cu ironie, deoarece Rusia este cea care a zdruncinat echilibrul internațional punând în pericol existența națiunii ucrainene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!