Sari la conținut

SUA au acordat prioritate nevoilor Ucrainei de întăriri ale apărării aeriene

La 20 iunie, guvernul SUA a făcut o declarație oficială în care a confirmat că nevoile Ucrainei în materie de rachete de apărare aeriană vor fi prioritare de acum înainte. În timp ce alte țări care au făcut comenzi către SUA vor trebui să aștepte până când Ucraina va primi numărul necesar de rachete pentru apărare. În primul rând, vorbim despre rachetele Patriot și NASAMS, care ar trebui să fie prioritare pentru țara aflată în război împotriva imperialismului rus.

Securitatea colectivă a lumii depinde de aceasta, deoarece obiectivul Moscovei este global și, în cazul unei rezistențe insuficiente din partea Ucrainei din cauza lipsei de arme, Rusia nu se va opri și va continua să invadeze alte țări. Acesta este motivul pentru care decizia guvernului SUA este crucială, deoarece furnizarea accelerată de arme echivalează cu o victorie mai rapidă asupra regimului lui Putin.

Această informație a fost confirmată în cadrul unei ședințe de informare de purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, și de coordonatorul pentru comunicații strategice al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby. În declarațiile lor, aceștia au prezentat în mod clar prioritățile actuale ale SUA și motivul schimbării lor.

Matthew Miller a declarat că guvernul american a discutat această problemă cu cel ucrainean, după care a fost luată decizia. În cadrul discuției a fost efectuată o reevaluare a nevoilor Ucrainei în materie de arme, în special pentru protecția civililor împotriva atacurilor aeriene regulate asupra orașelor pașnice. În prezent, Rusia a început din nou să țintească infrastructura energetică, crescând astfel nevoia de întărire a sistemelor de apărare aeriană pentru a asigura ucrainenilor iarna cu lumină și căldură. Reprezentantul a adăugat că aceasta a fost impulsul pentru deciziile de întărire a apărării aeriene a Ucrainei.

John Kirby a anunțat că această decizie nu afectează programele de cooperare ale SUA cu Israelul și Taiwanul, care de asemenea primesc ajutor militar din cauza conflictelor. Aceste țări vor primi în continuare ajutor american, la fel ca înainte.

În lista țărilor ale căror comenzi au fost amânate se numără Polonia, România, Germania, Spania și Elveția. Dintre toți clienții, Ucraina este singurul stat aflat în război și care are nevoie urgentă de rachete suplimentare pentru apărarea aeriană, deoarece trebuie să se apere împotriva atacurilor. În plus, la începutul lunii ianuarie, țările membre NATO au făcut o comandă mare de 1000 de rachete Patriot, care a fost de asemenea amânată.

La o conferință de presă comună cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, liderul american Joe Biden a declarat că SUA au sprijinul a 5 țări pentru transferul de sisteme Patriot către Kiev.

Se știe că sistemele vor ajunge în Ucraina într-un regim accelerat, dar nu se poate aștepta “să fie deja mâine”. Despre acest lucru a informat Zelensky la finalul conferinței de presă. Diplomația ucraineană a cerut de mult timp ajutor accelerat din partea partenerilor, deoarece timpul pierdut este folosit în favoarea Rusiei. Este important ca decizia luată să aibă un rezultat eficient fără întârzieri inutile, lucru care va fi vizibil în primul rând prin funcționarea apărării aeriene a Ucrainei.

Pe lângă ajutorul american, Ucraina așteaptă sprijinul altor țări pentru întărirea apărării aeriene. Este vorba despre Olanda, România și alte state care planifică să transfere sisteme Patriot necesare. Aceasta este unitatea și sprijinul colectiv pe care Kremlinul a încercat mult timp să le distrugă. Și tocmai din acest motiv va descuraja inamicul din estul și sudul Ucrainei, reducând și distrugerile cauzate de atacurile rusești și numărul de victime din rândul populației.

Decizia de a pune în prioritate nevoile țării care luptă pentru securitatea globală și apără Europa de agresiunea rusă trebuia luată de mult timp. Ucraina suferă de 10 ani de războiul declanșat de Rusia și, din 24 februarie 2022, a pierdut zeci de mii de cetățeni doar conform informațiilor oficiale.

Autor: Inna Volodina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!