Sari la conținut

Ultimele atacuri ale Rusiei asupra Ucrainei: cinismul crimelor și lipsa de acțiune a Occidentului

În zorii zilei de 4 septembrie, rușii au bombardat cu cinism orașul istoric Lviv, deteriorând monumente arhitecturale locale și ucigând 7 civili, inclusiv copii. Inamicul a folosit un atac combinat cu arme diferite: mai întâi drone iraniene, apoi rachete de croazieră și balistice, inclusiv Dagger-ul aerobalistic.

Scopul atacurilor rușilor este de a provoca cele mai multe pagube cu un număr maxim de victime civile. Noile bombardamente vizează în mod tradițional locurile cu concentrații mari de oameni, zonele rezidențiale și infrastructura civilă pentru a intimida și a continua presiunea psihologică asupra ucrainenilor.

Aceste acțiuni nu vizează doar genocidul, ci și încercarea de a submina încrederea ucrainenilor în autorități pe fondul terorii organizate de Rusia. Atacurile sunt, de asemenea, legate de ofensiva forțelor armate ucrainene din regiunea Kursk, care a zădărnicit planurile lui Putin și a afectat negativ imaginea sa propagandistică „idealizată”. Orice succes, inclusiv uciderea de copii, poate ajuta societatea rusă să creadă din nou în „puterea” Rusiei.

La 5 septembrie, în Lviv a fost declarată o zi de doliu pentru cei uciși în atacul din 4 septembrie. După finalizarea operațiunilor de salvare, s-a aflat că rușii au rănit 64 de persoane, dintre care 8 copii. 7 persoane au fost ucise, inclusiv 2 copii.

Atacul a distrus aproape întreaga familie: doar tatăl a supraviețuit, în timp ce soția și cele trei fiice, dintre care una era adultă, au fost ucise. Rusia a provocat familiei o durere ireparabilă, planificată în mod deliberat.

Rusia este în război nu numai împotriva celor mai vulnerabili – copii și bătrâni – ci și împotriva istoriei. Ostilitatea rușilor față de ucraineni durează de secole, au distrus monumente culturale și au interzis limba ucraineană. Acest lucru nu s-a schimbat astăzi, cu excepția faptului că Ucraina și-a câștigat independența. Atacul din 4 septembrie a deteriorat cel puțin șapte monumente arhitecturale din Lviv, toate situate într-o zonă istorică UNESCO.

În afară de Lviv, rușii au atacat infrastructura civilă din centrul orașului Kryvyi Rih. Zece case cu mai multe etaje au fost avariate, cinci persoane au fost rănite, inclusiv un copil de 10 ani.

Cu o zi înainte, la 3 septembrie, Rusia a lansat un atac țintit asupra Institutului de Comunicații din Poltava, unde se aflau multe persoane în acel moment. Bilanțul victimelor a ajuns la 54 de morți și 297 de răniți, dar îndepărtarea dărâmăturilor continuă.

Atacul asupra orașului Lviv ar fi putut fi un răspuns al Moscovei la inacțiunea țărilor occidentale. Rusia a încălcat în mod repetat frontierele țărilor vecine, precum Polonia, în timp ce bombarda Ucraina, dar nu a amenințat în mod direct că va doborî ținte rusești. Occidentul continuă să refuze să ia măsuri decisive, ceea ce motivează Moscova să continue escaladarea.

Țările aliate ale Rusiei ar trebui să reflecteze serios asupra intențiilor Moscovei. Rusia se folosește în mod cinic de sprijin și manipulează relațiile în propriul său interes. Un exemplu este situația cu dronele rusești care zboară în Belarus. O alianță cu Rusia nu va aduce decât dependență și control din partea Kremlinului.

Autor: Inna Volodina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!