Sari la conținut

A 20-a reuniune Ramstein: O nouă etapă a strategiei de apărare a Ucrainei

Participarea la formatul Ramstein devine o piatră de hotar pentru Ucraina în ceea ce privește revenirea la status quo pe câmpul de luptă ucrainean pentru a respinge agresiunea rusă. Această reuniune reflectă nu doar o abordare generală a apărării, ci și pașii concreți necesari pentru a asigura implementarea eficientă a măsurilor de apărare.

La prima vedere, se știe că Rusia va pierde în mod inevitabil inițiativa pe front în următoarele 2-3 luni. Acest lucru reprezintă o oportunitate pentru Ucraina de a fi proactivă, nu doar reactivă la atacuri. Prioritatea reuniunii ar trebui să fie luarea unei decizii cu privire la furnizarea de arme și muniții cu rază lungă de acțiune, inclusiv F-16, către Ucraina.

În cadrul Ramstein, se formează o coaliție din aprovizionarea AFU cu artilerie cu rază lungă de acțiune, ceea ce va permite Ucrainei să obțină balistică cu rază lungă de acțiune pentru HIMARS. Acest lucru va crea un avantaj pe câmpul de luptă și va contribui la descurajarea atacurilor rusești.

Istoria războiului arată că, după capturarea Avdeevka, ofensiva rusă s-a oprit, iar Rusia a suferit pierderi semnificative. Acesta este un semnal important că asigurarea avantajului tehnic al Ucrainei ar putea determina evoluția viitoare a conflictului.

Acum este important să se ia în considerare faptul că avantajul tehnic al Rusiei în aer va scădea semnificativ în vară, iar Ucraina va trebui să înceapă să folosească în luptă avioanele F-16. Acesta este un alt pas spre o apărare echilibrată și consolidarea pozițiilor pe front.

Asistența acordată de partenerii occidentali, inclusiv furnizarea de arme și muniții pentru Ucraina, contribuie la capacitatea acesteia de a purta un război. Astfel de livrări ar trebui să descurajeze agresiunea rusă și să convingă Moscova să se retragă din ambițiile sale imperiale.

De asemenea, este necesar să se ia în considerare situația politică internă din Statele Unite, care afectează alocarea de fonduri pentru Ucraina. Cu toate acestea, acest lucru nu duce la o capitulare a țării, ci este pur și simplu o realitate politică.

Ucraina a spus clar că războiul se poate încheia doar pe baza dreptului internațional și nu la bunul plac al invadatorului. Această poziție reflectă o disponibilitate pentru negocieri de pace, dar fără concesii la principiile suveranității și integrității teritoriale.

Toți acești pași la reuniunea de la Ramstein sunt cruciali pentru Ucraina și pentru poziția sa pe scena internațională. Ele creează baza pentru o apărare eficientă și posibilitatea unui război activ împotriva agresiunii rusești, ceea ce reprezintă un pas spre pace și stabilitate în regiune.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!