Sari la conținut

Germania declară că a fost ținta unui atac cibernetic rusesc

Berlinul a acuzat vineri hackerii ruși susținuți de Moscova de un atac cibernetic „intolerabil” asupra unor membri ai Partidului Social-Democrat din Germania și a avertizat că acesta nu va rămâne fără consecințe, transmite France Presse, scrie sursa.

„Astăzi putem spune fără dubiu că putem atribui acest atac cibernetic unui grup numit APT28, care este dirijat de serviciile de informații rusești”, a declarat ministrul german de externe, Annalena Baerbock, într-o conferință de presă din Australia.

„Cu alte cuvinte, acesta a fost un atac cibernetic susținut de Rusia împotriva Germaniei și este absolut intolerabil și inacceptabil”, a adăugat ea, promițând că vor exista „consecințe”.

Ancheta federală privind acest atac, care a vizat SPD în ianuarie 2023, tocmai a fost finalizată, a precizat ministrul, fără a da alte detalii.

Baerbock a făcut aceste declarații după o întâlnire la Adelaide cu omologul său australian Penny Wong, care s-a declarat „profund tulburată” și a asigurat Germania că țara sa o sprijină.

„Ne-am alăturat deja Statelor Unite, Marii Britanii, Canadei și Noii Zeelande în privința atribuirii unor activități cibernetice maligne către APT28″, a declarat Wong.

Grupul APT28, cunoscut și sub numele de Fancy Bear, este acuzat de zeci de atacuri cibernetice în întreaga lume.

În 2023, agenția de securitate informatică a Uniunii Europene a luat act de informații apărute în presa germană potrivit cărora un oficial SPD ar fi fost ținta unui atac cibernetic „care ar fi putut duce la o posibilă scurgere de date”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!