Sari la conținut

Acest eveniment deosebit a avut loc în suburbiile Parisului, la Suresnes, și a fost organizat de confederația franceză a brutarilor și patiserilor

Aluatul a fost pregătit cu atenție începând cu ora 3 dimineața, iar procesul de coacere a durat aproape 11 ore. Pentru a realiza această baghetă gigant, brutarii au folosit un cuptor special construit, pe roți, cu mișcare lentă.

Recordul anterior pentru cea mai lungă baghetă, deținut de Italia timp de cinci ani, a fost de 132,62 metri și a fost stabilit în orașul Como în iunie 2019.

Judecătorii de la Guinness World Records au confirmat oficial noul record după ce au verificat bagheta, care trebuia să respecte anumite standarde, inclusiv o grosime minimă de 5 cm pe toată lungimea.

După validarea recordului, o parte din baghetă a fost distribuită publicului prezent la eveniment, iar restul a fost donat persoanelor fără adăpost.

Conform regulamentului oficial, o baghetă tradițională franceză trebuie să aibă aproximativ 60 de centimetri lungime, să fie făcută exclusiv din făină de grâu, apă, sare și drojdie, și să cântărească în jur de 250 de grame.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!