Sari la conținut

„Acesta este răspunsul nostru pentru teroriști”. Ucraina a început construcția a două noi reactoare nucleare la ceea ce va deveni cea mai mare centrală din Europa – Energoatom

Ucraina a început să construiască două noi reactoare, de fabricaţie americană, la o centrală nucleară din vestul ţării, în condiţiile în care infrastructura energetică ucraineană este atacată masiv de Rusia, relatează AFP şi dpa, potrivit Agerpres.

Joi, muncitori ai centralei de la Hmelnîţkîi au turnat primul metru cub de beton pentru noile reactoare, care vor folosi tehnologie americană, un gest simbolic realizat lângă steagurile Ucrainei şi Statelor Unite.

Proiectul îşi propune să îmbunătăţească securitatea energetică a Ucrainei şi să reducă dependenţa sa de tehnologia nucleară rusă.

Printre invitaţii la ceremonie s-au numărat preşedintele operatorului ucrainean Energoatom, Petro Kotin, ministrul ucrainean al Energiei, Gherman Galuşcenko, şi ambasadoarea SUA în Ucraina, Bridget Brink.

Din motive de securitate, Energoatom le-a cerut jurnaliştilor să aştepte până sâmbătă pentru a face publică această lansare.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!