Sari la conținut

Administrația Biden face presiuni asupra Indiei de a cumpăra drone armate

Înaintea vizitei de stat a premierului indian Narendra Modi la Washington, administrația Biden face presiuni asupra New Delhi-ului pentru a trece peste birocrația proprie și a avansa un acord pentru zeci de drone armate fabricate în SUA, au declarat două persoane familiarizate cu această chestiune pentru Reuters, potrivit sursei.

India și-a exprimat de mult timp interesul de a cumpăra drone armate de mari dimensiuni din Statele Unite. Dar piedicile birocratice au împiedicat ani de zile un acord sperat pentru dronele SeaGuardian, care ar putea valora între 2 și 3 miliarde de dolari.

Negociatorii americani contează pe vizita premierului indian Narendra Modi la Casa Albă, pe 22 iunie, pentru a ieși din blocaj.

De când a fost fixată data vizitei lui Modi, Departamentul de Stat american, Pentagonul și Casa Albă au cerut Indiei să poată „arăta” progrese în ceea ce privește acordul pentru un număr de 30 de drone MQ-9B SeaGuardian cu armament, fabricate de General Atomics, au declarat două surse.

Modi și Biden sunt, de asemenea, așteptați să discute despre coproducția de muniții și vehicule terestre, cum ar fi transportoare blindate de personal, în timp ce Modi se află la Washington, au spus sursele.

Purtătorii de cuvânt ai Casei Albe, Departamentului de Stat și Pentagonului au refuzat să comenteze negocierile.

Președintele american Joe Biden a făcut din aprofundarea legăturilor cu India o piatră de temelie a politicii sale de contracarare a influenței crescânde a Chinei, acordând o atenție deosebită în acest an colaborării dintre cele două cele mai mari democrații din lume în ceea ce privește tehnologiile militare avansate, în pofida lipsei unei alianțe oficiale de securitate.

New Delhi, care adesea pune preț pe nealinierea sa în conflictele dintre marile puteri din străinătate, a frustrat Washingtonul prin menținerea unor legături economice și de apărare cu Rusia după invazia din Ucraina.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!