Sari la conținut

Alegerile europene 2024: un pilot de curse, fost parașutist, influencer anti-sistem și anti-vaccinist intrați în Parlament

Deși atenția s-a concentrat pe succesul extremei drepte la alegerile europene, candidați anti-sistem de stânga și de dreapta sunt gata să își ocupe locurile la Strasbourg. Reuters a selectat cei mai exotici legislatori nou aleși, conform sursei.

Republica Cehă: Filip Turek, fost pilot de curse și colecționar de mașini, eurosceptic și membru al Partidului Automobiliștilor, a obținut 10,3% din voturi în coaliție cu partidul anti-sistem Jurământ. Turek a crescut în popularitate pe rețelele sociale, deși a fost investigat pentru utilizarea salutului nazist, acuzații pe care le respinge.

Germania: Marie-Agnes Strack-Zimmermann, expert militar și membru al FDP, susține ferm Ucraina și critică birocrația UE, având sloganul “Strack-Zimmermann – un luptător în Europa”.

Germania: Maximilian Krah, fost lider al AfD, va activa ca independent după scandaluri și comentarii controversate, inclusiv despre SS, ce au dus la ruperea legăturilor cu RN.

Germania: Petr Bystron, de la AfD, a criticat ajutorul german pentru Ucraina și a fost legat de propagandă pro-Kremlin. A fost vocal împotriva vaccinării obligatorii.

Italia: Carola Rackete, căpitan de vas și activistă ecologistă, cunoscută pentru salvarea refugiaților, va reprezenta Partidul Stângii, concentrându-se pe probleme de mediu și climă.

Italia: Roberto Vannacci, general italian, a publicat o carte controversată și candidează pentru Liga lui Matteo Salvini. Este anchetat pentru deturnare de fonduri și suspendat din armată.

Italia: Ilaria Salis, profesoară reținută în Ungaria pentru presupuse agresiuni, a câștigat un loc în Parlamentul European cu AVS, beneficiind acum de imunitate.

Polonia: Daniel Obajtek, fost director executiv la Orlen, este investigat pentru reducerea artificială a prețurilor și vânzarea sub valoare a activelor Lotos. El neagă acuzațiile.

Polonia: Grzegorz Braun, de la Confederația, a provocat scandal stinsând lumânările de Hanukkah și a făcut declarații pro-ruse și antisemitice.

Spania: Ministrul spaniol al energiei, Teresa Ribera, va conduce contingentul de eurodeputați socialiști, susținând o agendă verde și o reformă energetică la Bruxelles.

Spania: Jorge Buxade de la VOX a adus partidului său extrem de dreapta șase locuri în Parlamentul European, cu o campanie conservatoare și anti-imigrație.

Spania: Alvise Perez, influencer anti-sistem, a obținut trei locuri pentru mișcarea sa “Petrecerea s-a terminat”, câștigând popularitate printre tinerii votanți cu platforma sa anti-corupție.

Franța:Jordan Bardella, liderul Rassemblement National al lui Marine Le Pen, a condus partidul spre o victorie semnificativă, atrăgând tineretul și concentrându-se pe probleme de trai și imigrație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!