Sari la conținut

Ambasada Rusiei la Ankara le recomandă rușilor să dea în judecată Turkish Airlines

Ambasada Rusiei la Ankara le recomandă cetățenilor ruși să depună reclamații în instanță împotriva Turkish Airlines, acuzând compania aeriană că refuză să permită îmbarcarea la Istanbul în zborurile de tranzit către America Latină, relatează TASS, scrie sursa.

„Ambasada Rusiei în Republica Turcia și alte oficii consulare ruse din străinătate sunt forțate să noteze că Turkish Airlines, în special reprezentanța sa din Istanbul, în ciuda solicitărilor noastre repetate, continuă practica de a refuza îmbarcarea în zboruri a pasagerilor ruși care călătoresc în tranzit prin Istanbul către țările din America Latină (Argentina, Brazilia, Mexic, Panama și o serie de altele)”, notează Ambasada Rusiei din Turcia într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Reprezentanța diplomatică rusă acuză totodată că angajații companiei aeriene „fie nu oferă nicio explicație clară a motivelor refuzului, fie se referă la regulile de intrare stabilite de aceste state”.

În cazul refuzului de îmbarcare într-un zbor, ambasada recomandă „depunerea unei reclamații la locul de reședință al solicitantului împotriva companiei aeriene cu o cerere de despăgubire pentru prejudiciul material și moral cauzat de acțiunile transportatorului aerian”.

Aceasta explică de asemenea că recomandă depunerea unei plângeri la locul de reședință al reclamanților deoarece o astfel de plângere „într-o instanță turcă împotriva transportatorului aerian național aparent nu are perspective” de reușită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!