Sari la conținut

Analiza care poate ridica moralul Kievului: de ce este puțin probabil ca Rusia să reușească o ofensivă majoră anul acesta

Ultimele vești de pe frontul ucrainean au fost mai degrabă sumbre, vorbind despre dezavantajul Kievului în materie de arme și forță de luptă și despre așteptatul asalt al Rusiei. Experții și oficialii citați de Financial Timescred însă că, deocamdată, Rusia nu are un avantaj major la niciun capitol și că ofensiva ce ar putea începe în mai sau iunie nu va oferi Moscovei un progres serios pe câmpul de luptă.

Rusia a asigurat în ultimele zile că armele americane care vor ajunge în Ucraina, după aprobarea pachetului de ajutor în Congresul SUA, nu vor schimba situația pe câmpul de luptă.

Oficialii de la Moscova au avertizat că acest ajutor suplimentar nu va face decât să prelungească agonia și să sporească numărul de ucraineni morți pe câmpul de luptă. 

Și mai mult decât în orice moment de când Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei, în urmă cu doi ani, președintele Rusiei pare „foarte sigur pe sine și fericit”, a declarat pentru Financial Times o persoană care îl cunoaște bine.

Rusia se află într-adevăr într-un moment bun. În condițiile în care Kievul a intrat într-o criză de muniții și arme, iar trupele sale sunt tot mai epuizate, forțele Moscovei au profitat de puterea superioară de foc și au făcut unele progrese pe linia frontului.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!