Sari la conținut

Anchetă la grădinița și școala din Cireșu, unde deputatul PNL Alexandru Popa a filmat clipuri electorale. Directoarea este cercetată disciplinar

Inspectoratul Școlar Județean Brăila a demarat o anchetă privind conducerea grădiniței și a școlii gimnaziale din Cireșu, unde deputatul Alexandru Popa a filmat mai multe clipuri electorale purtând însemnele PNL, distribuite ulterior pe Facebook, la sfârșitul lunii trecute.

„A fost deschisă o anchetă și s-a propus o comisie disciplinară. Directoarea grădiniței și a școlii Gimnaziale din comuna Cireșu este cercetată disciplinar și trebuie să răspundă întrebărilor comisiei”, a declarat șeful ISJ Cătălin Canciu pentru Edupedu.ro.

Inspectorul-șef a specificat că demersul a fost inițiat la solicitarea Prefecturii și a poliției din orașul Făurei. Solicitările poliției nu au fost încă clarificate.

Deputatul liberal Alexandru Popa, care a generat ancheta, candidează la funcția de șef al Consiliului Județean Brăila. Și șeful ISJ, Cătălin Canciu, este candidat la alegerile locale, din partea PNL, pentru postul de primar.

„Membrii comisiei nu sunt membri PNL, pentru a evita orice conflict de interese”, a subliniat șeful Inspectoratului școlar Brăila.

Popa a afirmat că apariția însemnelor electorale în clipuri a fost o eroare și a atribuit aceasta echipei sale de grafică.

În urmă cu o lună, pe 4 aprilie, Inspectoratul Școlar Județean Brăila a transmis o adresă către directorii unităților de învățământ din județ, avertizând că activitățile politice și propaganda sunt interzise conform legislației și pot fi sancționate disciplinar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!